Simion susține că acțiunea este menită să-l saboteze din punct de vedere electoral și acuză PSD că se află în spatele acestui demers.
Potrivit liderului AUR, faptele imputate s-ar fi petrecut în timpul "Caravanei medicale" organizate de această formațiune la nivel național.
"Nicio faptă bună nu scapă nepedepsită. La început de an, tocmai ne-au arătat că vor să ne desființeze, că vor să ne organizeze dosare penale, că vor să ne însceneze diferite lucruri. Nu ne temem. Nu vă temeți!
Dacă așa se gândesc ei că o să ne elimine, printr-o hârtie venită tam-nesam, la ordinul domnului Ciolacu, pentru coruperea alegătorilor... cu procurori și cu oaste, înseamnă că au pierdut deja meciul.
2024 o să fie anul românilor. Cu ce îi corupem noi? Suntem noi la guvernare?", a spus Simion, potrivit Antena 3 CNN.
Parlamentul, notificat să precizeze dacă Simion și "colegii" de dosar trebuie judecați de Curtea Supremă
Potrivit sursei citate, la Parlament a ajuns o notificare din care reiese că investigația penală îi vizează și pe alți membri AUR.
"În interesul cercetărilor care se efectuează în cadrul dosarului penal nr. 2513/P/2023 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 386 Cod Penal, vă rugăm să ne comunicați dacă numiții: Simion George Nicolae, Târziu Claudiu-Richard, Lulea Marius Dorin și Păunescu Silviu Titus dețin o calitate specială din cele prevăzute de art. 40 Cod Procedură Penală", se spune în notificarea menționată de Antena 3 CNN.
Articolul 40 din Codul de Procedură Penală prevede că în cazul senatorilor și deputaților competența de judecată aparține în primă instanță aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție.
George Simion, Claudiu Târziu și Silviu Titus Păunescu sunt deputați.
Marius Dorin Lulea este prim-vicepreședinte AUR, fondator al partidului, om de afaceri și fost angajator al lui George Simion.
A fost nominalizat de AUR drept candidat la funcția de prim-ministru, dacă această formațiune va ajunge să formeze Guvernul.