Antena 3 CNN Politică Geoană: Solicit anularea prevederii prin care preşedintele Senatului devine şi vicepreşedinte al CSAT

Geoană: Solicit anularea prevederii prin care preşedintele Senatului devine şi vicepreşedinte al CSAT

Geoană: Solicit anularea prevederii prin care preşedintele Senatului devine şi vicepreşedinte al CSAT
07 Iun 2009   •   17:30

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat, duminică, printr-un comunicat de presă, că intenţionează să se retragă din CSAT pentru că nu admite folosirea imaginii pozitive a armatei în scopuri electorale. El a făcut astfel referire la "acţiunile electorale" ale preşedintelui care a vizitat Irakul în urmă cu câteva zile, participând la ceremonia de retragere a trupelor româneşti din Irak.

La câteva ore după anunţ, liderul PSD a susţinut o declaraţie de presă în care a vorbit despre decizia de a se retrage din CSAT.

"În niciun stat democratic, preşedintele nu foloseşte simbolul Armatei în interes electoral", a declarat Mircea Geoană.

Mircea Geoană a ajuns în CSAT, în calitate de preşedinte al Senatului, imediat după alegerile parlamentare de anul trecut. Această cerinţă a fost un punct principal al negocierilor dintre PSD şi PDL pentru formarea Guvernului. Pentru ca retragerea sa din CSAT să fie posibilă, protocolul coaliţiei de guvernare trebuie modificat.

"Solicit în mod oficial modificare protocolului Alianţei de guvernare. (...) Solicit anularea prevederii prin care preşedintele Senatului devine şi vicepreşedinte al CSAT", a mai declarat Mircea Geoană.

Liderul PSD a precizat, însă, că Parteneriatul pentru România rămâne în vigoare.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close