Antena 3 CNN Politică Geoană: Ministerul Transporturilor, "campionul" slabei capacităţi de administrare a banilor publici

Geoană: Ministerul Transporturilor, "campionul" slabei capacităţi de administrare a banilor publici

Geoană: Ministerul Transporturilor, "campionul" slabei capacităţi de administrare a banilor publici
30 Iun 2009   •   15:21

Ministerul Transporturilor, indiferent de ministru şi de partidul care l-a condus, a fost "campionul" slabei capacităţi de administrare a banilor publici şi nici în cadrul actualului Guvern nu pare a scăpa de aceasteă tinichea. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a indicat, marţi, la o dezbatere cu tema "Soluţii pentru criză", ministerul condus de democrat-liberalul radu Berceanu ca fiind cel mai leneş în cheltuirea măcar a ?brumei? de bani primite de la buget.
Referindu-se la handicapurile economiei româneşti, accentuate de criza actuală, liderul PSD a subliniat incapacitatea administraţiei publice şi a ministerelor de a gestiona banii publici şi de a produce, prin investiţii, resurse financiare. Geoană a susţinut că provocările actualei crize economice arată nevoia de a regândi politica economică a Guvernului şi a apreciat că prea puţine dintre măsurile anticriză ale actualului Executiv au dat rezultatele scontate.
"Campionul slabei capacităţi de gestionare a banilor publici, indiferent de cine a fost ministru în ultimii ani şi indiferent din ce partid a făcut partea fost Ministerul Transporturilor", a declarat preşedintele PSD.
Afirmaţiile liderului social-democrat cu privire la performaneţele ministerului condus de Berceanu vin pe fondul conflictelor PSD-PDL cu privire la demiterile dictate de ministru la nivelul acestei instituţii în rândurile unor directori susţinuţi de social-democraţi.
Totuşi, Berceanu a anunţat marţi că a revenit că l-a repus pe Cristian Duică în funcţia de director general adjunct al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), după ce a fost "rugat frumos" de către Liviu Dragnea.
"M-a rugat frumos domnul Dragnea şi, da, l-am pus la loc pe Duică", a spus Berceanu.
El a amintit că vicepreşedintele PSD, Liviu Dragnea s-a arătat interesat în legătură cu soarta lui Duică încă din ianurie, când l-a întrebat dacă îl va concedia pentru că face parte din PSD.
"I-am răspuns că nu dau afară pe cineva că e din PSD. Dacă e bun din punct de vedere profesional, rămâne. Duică chiar a venit cu o demisie şi l-am întrebat de ce. El a răspuns: ŤŞtiţi, am altă culoare politicăť. I-am zis atunci că, dacă ăsta e motivul, eu nu îl voi da afară", a spus Berceanu.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close