Antena 3 CNN Politică Geoană, la un pas de a intra în cursa pentru prezidențiale. A depus cerere pentru a-și înregistra sigla candidaturii

Geoană, la un pas de a intra în cursa pentru prezidențiale. A depus cerere pentru a-și înregistra sigla candidaturii

mircea geoana profimedia
Mircea Geoană nu și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale 2024 | Sursă foto: Profimedia
de Andreea Ştefan    |    05 Iul 2024   •   18:10

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a depus o cerere la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) pentru înregistrarea mărcii „MIRCEA GEOANĂ 2024 PREȘEDINTE”.

Conform site-ului OSIM, Mircea Geoană a depus pe 28 iunie două cereri pentru înregistrarea mărcii „MIRCEA GEOANĂ 2024 PREȘEDINTE”, fiecare având o reprezentare grafică diferită. Ambele cereri sunt în prezent în stadiul de „în așteptare”.

Pe site-ul OSIM există o singură cerere anterioară care conține numele lui Geoană - "BUCUREȘTI CÂȘTIGI CU GEOANĂ!" - depusă de PSD București în martie 2004, care a fost anulată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Deși nu a făcut un anunț oficial, Mircea Geoană se conturează de ceva timp ca un posibil candidat independent pentru președinția României, în timp ce încă deține funcția de secretar general adjunct al NATO. Săptămâna trecută, reprezentanții organizației neguvernamentale „România Renaște” i-au solicitat lui Geoană să candideze la alegerile prezidențiale. Liderul Mișcării România Renaște, Dumitru Borțun, a făcut un apel către toate forțele „democratice și sănătoase” din țară să îl susțină pe Geoană în competiția electorală pentru Cotroceni. În plus, Mihai Apostolache, președintele Partidului România în Acțiune, a anunțat vineri că formațiunea sa a decis, joi seara, să sprijine candidatura independentă a lui Geoană la alegerile prezidențiale, adăugând că membrii partidului se vor implica în strângerea de semnături și în promovarea candidaturii acestuia.

„Sunt onorat că liderii mişcării România Renaşte şi partenerii lor văd în mine profilul unui preşedinte al tuturor românilor”, declara Geoană la acel moment.

Un sondaj INSCOP îl dă favorit pe Geoană pentru Preşedinţie, în timp ce un sondaj CURS îl plasează pe poziţia a treia.

„După războaie seculare, rămâne cum am stabilit: anul 2024 este anul independenţilor în România!”, a scris Geoană pe Facebook după apariţia sondajelor.

După războaie seculare, rămâne cum am stabilit: anul 2024 este anul independenților în România!

Publicată de Mircea Geoana pe Joi, 4 iulie 2024

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close