Antena 3 CNN Politică Geoană îşi trimite secunzii la Băsescu

Geoană îşi trimite secunzii la Băsescu

Geoană îşi trimite secunzii la Băsescu
05 Mar 2007   •   13:47

Cristian Diaconescu, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunţat componenţa delegaţiei social-democrate care va merge marţi la Cotroceni, pentru discuţii cu preşedintele Traian Băsescu. Printre reprezentanţii PSD se numără Cristian Diaconescu, Victor Ponta, Ilie Sârbu şi Valeriu Zgonea, aşadar nici Mircea Geoană şi nici Ion Iliescu nu vor fi prezenţi la consultările de la Cotroceni. Liderii PSD s-au întâlnit luni în cadrul şedinţei săptămânale a Biroului Permanent, întâlnire la care liderii social-democraţi au decis că la consultările de la Cotroceni, PSD va fi reprezentat de o delegaţie de tehnocraţi, condusă de un vicepreşedinte. Purtătorul de cuvânt Cristian Diaconescu a declarat că aceste consultări organizate de preşedintele Băsescu nu sunt decât un ?exerciţiu de imagine?, ca de altfel şi ideea de referendum pentru introducerea unui vot uninominal.

Pe de altă parte, iniţiativa democraţilor de sesizare a Curţii Constituţionale pe tema comisiei parlamentare de anchetare a şefului statului este ?o încercare de a evita o dezbatere publică, transparentă, în legătură cu modul în care preşedintele s-a achitat de mandatul său constistuţional?. Acţiunea PD ?denotă faptul că Băsescu şi democraţii nu au încredere în Parlament?.

PSD face şi un ?apel ferm? către premierul Tăriceanu de a veni cât mai repede cu guvern restructurat format din 14-16 ministere, un program de guvernare viabil şi strategie post-aderare.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close