Antena 3 CNN Politică Geoană îl contrazice pe Boc: Modul de adoptare al codurilor, la latitudinea Parlamentului

Geoană îl contrazice pe Boc: Modul de adoptare al codurilor, la latitudinea Parlamentului

Geoană îl contrazice pe Boc: Modul de adoptare al codurilor, la latitudinea Parlamentului
13 Mai 2009   •   15:41

Pe principiul că nu contează cantitatea, cât calitatea, liderul PSD, Mircea Geoană ar dori o lună de dezbatere pe marginea celor două coduri, penal şi civil, înainte de adoptarea lor în Parlament prin procedura obişnuită. Deşi a recunoscut că asumarea răspunderii ar putea reprezenta una din variantele de lucru pe aceste coduri, liderul PSD a sugerat că ar putea sprijini ideea adoptării lor prin procedura legislativă standard: dezbatere şi vot în camerele Parlamentului.

?În această etapă decizia este a Parlamentului? a precizat Geoană, care şi-a contrazis astfel partenerul de guvernare, Emil Boc, partizan al soluţionării acestei probleme în cadrul coaliţiei.

Liderul PSD a afirmat că şi-a păstrat încă punctul de vedere referitor la necesitatea organizării unei dezbateri publice de câteva săptămâni pe tema celor două coduri finalizate, înainte de adoptarea lor propriu-zisă. Geoană a lăsat să se înţeleagă că va face această propunere în cadrul şedinţei de astăzi a Birourilor Reunite ale Parlamentului.

?Eu nu am ascuns preferinţa mea pentru a avea o perioada de dezbateri. Ceea ce s-a finalizat în cele doua comisii trebuie să fie fie fructificat. Sunt deja coduri pe care mai toate partidele politice, inclusiv PNL şi UDMR, şi-au dat asentimentul, şi-au adus contribuţia. Ar trebui să acordăm o perioadă de câteva săptămâni pentru dezbaterea publică şi pentru realizarea unui studiu de impact al aplicării acestor coduri? a explicat Geoană.

Preşedintele PSD a evitat să comenteze poziţia social-democratului Viorel Hrebenciuc care ar fi informat pe şeful statului că partidul său ar fi gata să accepte asumarea răspunderii guvernamantele pe codurile juridice. El a susţinut că termenul de 15 mai promovat de Trian Băsescu pentru adoptarea codurilor nu a fost impus de nimeni.

?Depăşirea acestui termen nu este un cap de ţară. Sper ca preşedintele să nu facă din asta ambiţia sa personală? a mai spus Geoană, care a reiterat ideea că problemele la capitolul Justiţie nu se mai regăsesc la nivelul Parlamentului, ci în curtea instituţiilor abilitate.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close