Boc a declarat, sâmbătă, la Gilău, că CC are dreptate când spune că a existat un conflict juridic între Parlament şi Guvern, dar au intervenit două elemente care au soluţionat acest conflict, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Am primit scrisoarea de la Mircea Geoană şi o să îi răspund luni dimineaţă. Din punctul nostru de vedere, lucrurile stau în felul următor: CC are dreptate când spune că a existat un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern. Data sesizării CC de către Mircea Geoană este 19 octombrie. De la acel moment şi până acum au mai intervenit două lucruri noi care au soluţionat conflictul juridic sesizat de Curte", a spus Boc.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, i-a trimis o scrisoare premierului Emil Boc în care îi solicită retragerea răspunderii pe Legea Educaţiei. Geoană avertizează că, dacă premierul nu va răspunde acestei solicitări, va convoca birourile permanente ale celor două camere, cel mai probabil luni, pentru a tranşa acest subiect.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că decizia Curţii Constituţionale referitoare la angajarea răspunderii de către Guvern pe Legea Educaţiei exprimă extrem de clar faptul că demersul Executivului este neconstituţional. Prin urmare, din punct de vedere juridic, angajarea răspunderii trebuie retrasă. Mircea Geoană a anunţat că îi va trimite o scrisoare premierului Emil Boc în care îi va solicita, în mod oficial, acest lucru. În caz contrar, problema va fi tranşată în Parlament.
"Curtea Constituţională spune extrem de clar că angajarea răspunderii este neconstituţională, iar motivarea este extrem, extrem de clară. (...) Din punct de vedere juridic, o procedură declarată neconstituţională aduce după sine retragerea acesteia", a declarat Mircea Geoană, după publicare motivării Curţii în acest caz.
Curtea Constituţională a publicat, vineri, motivarea deciziei referitoare la Legea Educaţiei. Judecătorii CCR susţin că angajarea răspunderii de către Guvern asupra acestei legi a declanşat un conflict juridic între Guvern şi Parlament. Cu toate acestea, se arată în motivare, cererea de anulare a angajării răspunderii depăşeşte competenţele Curţii, iar soluţia aparţine în exclusivitate autorităţilor aflate în conflict.