Antena 3 CNN Politică Geoană îi reproşează lui Diaconescu că s-ar fi alăturat grupării Mitrea

Geoană îi reproşează lui Diaconescu că s-ar fi alăturat grupării Mitrea

Geoană îi reproşează lui Diaconescu că s-ar fi alăturat grupării Mitrea
17 Ian 2010   •   20:10

Apropiatele alegeri din PSD agită apele la vârful partidului. Surse apropiate liderului social-democrat spun că Mircea Geoană i-ar fi reproşat lui Cristian Diaconescu faptul că s-a alăturat grupării Mitrea. Între timp, Geoană şi-a asigurat sprijinul organizaţiilor PSD Vâlcea, Dolj, Mehedinţi şi Olt, pentru un nou mandat în fruntea formaţiunii.

Mircea Geoană şi-a asigurat sprijinul a patru filiale social-democrate cu rezultate foarte bune la alegerile prezidenţiale, pentru a obţine un mandat la şefia PSD. Liderii organizaţiilor din Vâlcea, Dolj, Mehedinţi şi Olt şi-au motivat opţiunea prin aceea că le este frică de întoarcerea PSD în trecut sau de rebaronizare. Social-democraţii au făcut referire directă la candidaturile lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea.

Pentru şefia PSD şi-ar putea depune candidatura şi vicepreşedintele partidului, Cristian Diaconescu. Surse din cadrul formaţiunii au declarat că, într-o întâlnire la biroul lui Geoană, acesta i-ar fi reproşat lui Diaconescu apropierea de gruparea Mitrea. La rândul său, fostul ministru de Externe i-ar fi transmis că nu a luat încă o decizie asupra candidaturii la şefia PSD.

Senatorul Miron Mitrea a declarat în urmă cu câteva zile că îl va sprijini pe Cristian Diaconescu. "Nu-mi schimb părerea de la o zi la alta. Dacă Cristian Diaconescu va candida, îl voi susţine pe el, pentru că eu cred că asta ar fi o soluţie bună. Dacă el nu candidează, am să candidez eu, probabil", a preciazat Mitrea.

El spune că asupra lui Diaconescu se fac presiuni pentru a nu intra în cursa pentru şefia PSD.
Pe de altă parte, în unele cercuri din PSD, Adrian Năstase, Victor Ponta, Cristian Diaconescu şi Liviu Dragnea sunt văzuţi drept posibilă echipă de candidaţi pentru principalele posturi de conducere în formaţiunea social-democrată.

Astfel, Năstase ar putea candida pentru funcţia de preşedinte, Ponta pentru cea de preşedinte executiv, Diaconescu pentru cea de preşedinte al Consiliului Naţional, iar Liviu Dragnea ar opta pentru funcţia pe care o ocupă şi în prezent, cea de secretar general.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close