Antena 3 CNN Politică Geoană: E o saturaţie de Băsescu în ţară. S-ar putea să nu mai ajungă în turul doi

Geoană: E o saturaţie de Băsescu în ţară. S-ar putea să nu mai ajungă în turul doi

Geoană: E o saturaţie de Băsescu în ţară. S-ar putea să nu mai ajungă în turul doi
07 Apr 2009   •   06:52

Mircea Geoană a declarat luni că, de data aceasta, într-o nouă competiţie cu Traian Băsescu, îl poate învinge, pentru că rolul de preşedinte i se potriveşte, liderul PSD neexcluzând nici posibilitatea ca actualul şef al statului să nu intre în turul doi.

Întrebat de moderator de ce l-ar învinge acum pe Traian Băsescu, în condiţiile în care a mai pierdut o bătălie electorală în faţa lui, Geoană a susţinut că a evoluat ca politician şi că românii s-au săturat de preşedintele pe care îl au acum. "În primul rând, este un rol care mi se potriveşte mai bine decât cel de primar al Bucureştiului acum câţiva ani de zile. În al doilea rând, sunt un politician care fără falsă modestie a evoluat şi a căpătat ceva experienţă. Dar diferenţa cea mai importantă este că astăzi sunt liderul celui mai mare partid din România şi că în spatele meu se află nu doar foarte mulţi oameni care votează PSD, ci foarte mulţi oameni care apreciază că este momentul unei schimbări", a declarat Geoană. El a mai susţinut că, în afară de calităţile sale, şi saturaţia românilor faţă de Traian Băsescu îi pot asigura victoria. "Astăzi, cel care trebuie să dea socoteală românilor pentru lucrurile care au fost promise în campania din 2004 ? să trăiţi bine, lupta împotriva corupţiei care iată că a eşuat într-un derizoriu şi un circ mediatic infernal ? este Traian Băsescu. E o saturaţie de Băsescu în ţară. Prea mult! E prea mult scandal, e prea mult circ, este prea multă promisiune neonorată şi în acest moment se pregăteşte schimbarea în România", a opinat liderul PSD.

Mai mult, Mircea Geoană a susţinut că Traian Băsescu ar putea să trăiască surpriza de a nu ajunge în turul doi. "Dacă acest ritm de descreştere a lui Traian Băsescu se menţine, până în toamnă este foarte posibil să intre în turul doi doi candidaţi fără Traian Băsescu. E posibil să asistăm la o surpriză mare care se numeşte de fapt absenţa lui Traian Băsescu din acest decor ", a mai declarat preşedintele Senatului. El i-a mai transmis totodată actualului preşedinte că nu-i datorează nimic. ?Sunt dator părinţilor mei care m-au educat bine şi sunt dator electoratului PSD care mi-a dat încrederea pe care mi-a dat-o. Nu-i datorez lui Traian Băsescu nimic, cum nici el nu-mi datorează mie ceva. Şi eu aş putea spune că el a crezut că prin atragerea PSD-ului la guvernare îşi va asigura o domnie de cinci ani garantată pentru că PSD-ul va fi oarecum narcotizat, undeva hipnotizat şi n-o să se bată pentru preşedinţie. Calcul greşit!? , a avertizat Geoană.

Liderul PSD nu exclude nici formarea unei noi coaliţii dacă va câştiga alegerile prezidenţiale. Geoană a spus că nu are o problemă cu actuala coaliţie, dar că realitatea electorală ar putea să dicteze altă situaţie, însă a precizat şi că actuala majoritate ar putea să continue. "Din punct de vedere al preşedintelui şi dacă voi fi eu acela evident că voi judeca în primul rând prin prisma situaţiei sociale şi economice. Nu sunt probleme deosebite pentru ca majoritatea PSD-PDL să continue, evident va trebui să ţină cont şi de realităţile electorale ale momentului respectiv. Cum nu pot fi excluse nici alte variante de formarea de noi majorităţi. Dar n-aş pune egalitate între schimbarea preşedintelui şi dispariţia acestei majorităţi, dar cred că un om ceva mai parolist în fruntea statului ar face bine predictibilităţii şi stabililităţii guvernamentale", a arătat el. Geoană a susţinut că această coaliţie "are potenţial să continue, să-şi facă datoria" şi după alegeri.

Mircea Geoană şi-a anunţat joi intenţia de a candida la Preşedinţie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană alegeri prezidentiale
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close