Antena 3 CNN Politică Geoană: "Dorim un Guvern cu profesionişti independenţi?

Geoană: "Dorim un Guvern cu profesionişti independenţi?

Geoană: "Dorim un Guvern cu profesionişti independenţi?
13 Oct 2009   •   16:04

"În premieră în ultimii 20 de ani", o moţiune de cenzură a fost adoptată procând căderea unui guvern prin pierderea încrederii parlamentuilui, a comentat marţi liderul PSD, Mircea Geoană, rezultatul votului la moţiunea de cenzură. Preşedintele social-democrat s-a pronunţat pentru înlocuirea Guvernului Boc 2 cu un Executiv format din "profesionişti independenţi", capabili să asigure garanţia unor alegeri corecte şi gestionarea problemelor economice şi sociale de o manieră echilibrată.

El a explicat că, până la depunerea jurământului de către noul guvern, actualul Cabinet va îndeplini doar actele necesare administrării treburilor curente.
"În premieră în 20 de ani, o moţiune de cenzură trece. Având în vedere votul dumneavoastră şi prevederile Constituţiei, în acest moment constatăm că adoptarea moţiunii de cenzură conduce la retragerea încrederii acordate Guvernului Emil Boc de Parlament. În acest moment, Guvernul Emil Boc a pierdut încrederea Parlamentului", a susţinut Geoană.
El a invocat prevederile articololului 110 din Constituţie, potrivit cărora, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, Cabinetul al cărui mandat a încetat ca urmare a retragerii de către Parlament a încrederii acordate, îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice curente în România.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close