Antena 3 CNN Politică Geoană: Daniel Morar ar trebui ?primenit?

Geoană: Daniel Morar ar trebui ?primenit?

1 minut de citit Publicat la 09:44 26 Ian 2009 Modificat la 09:44 26 Ian 2009
Geoană: Daniel Morar ar trebui ?primenit?
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a admis că a discutat cu Traian Băsescu formarea unui guvern PSD-PDL în cazul în care moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Tăriceanu ar fi trecut.
Cu toate acestea, politicianul nuanţează şi, referindu-se la declaraţia lui Ilie Sârbu, care a dezvăluit că a negociat timp de doi ani o asemenea alianţă, Geoană arată că discuţiile au fost punctuale: ?la moţiunea de cenzură împotriva guvernului Tăriceanu, a existat o negociere cu PDL pentru formarea unei majorităţi. N-a funcţionat atunci pentru că n-a trecut moţiunea. Dar asta nu înseamnă că Sârbu este de doi ani într-o negociere perpetuă cu PDL.?
Referindu-se la negocierile de după alegerile parlamentare, liderul PSD arăta că atunci ?când UDMR a trecut lângă PDL, a devenit clar că nu mai poate fi realizată o majoritate împotriva voinţei preşedintelui. Varianta era a unei majorităţi PSD- PNL- UDMR, la care am lucrat cu PNL şi care urma să fie anunţată în noaptea alegerilor. Ideea era să mergem şi la Cotroceni, şi în parlament cu o majoritate clară şi de necontestat. A eşuat datorită calculelor prost făcute de PNL şi de Tăriceanu, referitoare la şansa lui de a obţine un nou mandat de premier?. Iar liderul PSD garantează într-un interviu pentru Evenimentul Zilei că actuala coaliţie guvernamentală va rezista între trei şi opt ani.
Pe de altă parte, făcând referire la Daniel Morar, şeful DNA, Geoană crede că ?primenirea celor cu funcţii importante e un lucru sănătos?.
De asemenea, Mircea Geoană recunoaşte că a existat o discuţie cu PDL privind introducerea sistemului majoritar la votul pentur parlament, dar care nu a fost prinsă în protocol.
?Cred că România merge spre un sistem bipolar, cu două mari partide, PSD pe stânga, PDL pe dreapta, dar acest lucru va trebui să-l decidem de-abia după ce ne lămurim ce fel de republică vrem. Sunt adeptul unei noi Constituţii pentru o nouă republică. Riscul este însă ca propunerea făcută de Comisia constituţională să fie percepută ca una pentru o persoană într-un an electoral?.
Antena3.ro

×
x close