Antena 3 CNN Politică Geoană, către parlamentarii PSD: Să lăsăm mizele mici şi să facem din PSD cel mai important partid în 2010

Geoană, către parlamentarii PSD: Să lăsăm mizele mici şi să facem din PSD cel mai important partid în 2010

Geoană, către parlamentarii PSD: Să lăsăm mizele mici şi să facem din PSD cel mai important partid în 2010
03 Feb 2010   •   16:12

Cu o mână i-a dojenit, cu o alta i-a mângâiat şi i-a curtat. Liderul PSD, Mircea Geoană şi-a arogat la şedinţa parlamentarilor partidului de miercuri atitudinea d părinte înţelept care ştie pe cine să dojeanească, pe cine să încurajeze şi pe cine să laude pentru ultimele rezultate ale partidului. Preşedintele social-democrat a încercat să lanseze un mesaj de mobilizare a propriilor parlamentari în jurul propriei sale autorităţi. După modelul deja perefectat de Viorel Hrebenciuc, liderul PSD şi-a turnat şi el cenuşă în cap pentru faptul că a cam neglijat vocea deputaţilor şi senatorilor şi s -a grăbit să ofere asigurări că acest lucru nu se va întâmpla pe viitor. Geoană a făcut apel la aleşii partidului să se implice mult mai vioi în toate activităţile care pot oferi partidului posibilitatea de a a deveni primul partid în preferinţele românilor pâ nă la sfârşitul anului 2010. Secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, dar şi parlamentarii aleşi în diaspora au fost îndemnaţi să contribuie la crearea unei structuri puternice de partid în rândurile comunităţilor românilor din străinătate. Specialiştii artidului, mai ales juriştii, au fost sfătuiţi să-şi folosească cunoştinţele pentru a face cât mai vizibil partidul în ochii electoratului ca apărători în legislativ a intereselor sale.
Convocaţi pentru a discuta despre priorităţile legislative ale partidului la început de ssesiune, dar şi pentru a pregăti lucrările Consiliului Naţional de mâine, parlamentarii PSD s-au trezit mânaţi de la spate de Geoană să pună umărul mai bine la activitatea de partid.

?Dragnea şi Panţâru, este de neacceptat pentru noi să nu venim cu o ofertă pentru milioanele de români care muncesc în străinătate. Trebuie să avem o reţea autentică de reprezentare în aceste ţări? a sunat îndemnul liderului PSD.

Lui Sergiu Nicolaescu, Victor Socaciu şi altor parlamentari care se învârt în cercurile cultural-intelectuale li s-a reproşat pe un ton pe jumătate a mustrare, pe jumătate a recomandare, faptul că doctrina PSD nu reuşeşte să-şi găsească loc în rândurile acestor categorii de români.

?Avem oameni cu anumită experienţă şi implicare în această zonă. Nu este de acceptat ca PSD să nu aibă credibilitate în mediile intelectuale româneşti? a mai spus Geoană.

Alţi colegi social-democraţicu influenţă mai grea în partid au fost îndemnaţi pe un ton mai dulce să se implice în elaborarea viziunii PSD despre protecţia socială, revizuirea Constituţiei şi modificarea legii electorale, în paralel cu resuscitarea programului de măsuri anticriză, pus deoparte în ultima vreme pe fondul ultimei campanii electorale.

?Mesajul meu este să ştim să reprezentăm în continuare cei peste 5 milioane de oameni care ne-au votat, să demonstrăm că avem preocupări de locurile de muncă, pensii, nivel de trai. Aş dori de asemenea să ne reîntoarcem la câteva din proiectele noastre identitare şi strategice. Fac apel către toţi colegii care au lucrat la programele anticriză să reactiveze toate propunerile pe care le-am făcut, proiecte utile, valoroase care trebuie să capete o formă legislativă. Cele două săptămâni până la Congres, haideţi să le parcurgem ca nişte oameni serioşi. Mizele mici sunt pentru oameni mici, iar cele mari pentru oameni care ştiu să facă politică la acest nivel. Anul 2010 trebuie să regăsescă PSD ca principală formulă politică pentru români? şi-a explicat Geoană demersul public la mobilizare adresat propriilor parlamentari.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close