Antena 3 CNN Politică Geoană: Băsescu nu promulgă legea pensiilor pentru că e propusă de PSD

Geoană: Băsescu nu promulgă legea pensiilor pentru că e propusă de PSD

Geoană: Băsescu nu promulgă legea pensiilor pentru că e propusă de PSD
10 Iul 2007   •   20:34

Preşedintele Traian Băsescu refuză să promulge Legea pensiilor doar pentru că este iniţiată de Partidul Social Democrat, a declarat liderul social-democrat Mircea Geoană. ?Nu cred că preşedintele a avut aceleaşi preocupări legate de sursele de finanţare atunci când a promulgat săptămâna trecută legea măririi salariilor demnitarilor. În acest moment, este clar că preşedintele României trebuie să dea un răspuns pozitiv sau negativ în termenul legal de 15 zile, iar dacă va decide că nu promulgă legea va trebui să explice extrem de clar care sunt motivele?, a spus Geoană.

În cazul în care preşedintele va refuza să promulge Legea pensiilor, PSD va solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului, în condiţiile în care, în opinia lui Mircea Geoană, proiectul de buget pe 2008 trebuie să prevadă surse de finanţare pentru Legea privind majorarea pensiilor. În rest, consideră preşedintele PSD, afirmaţiile şefului statului legate de absenţa surselor de finanţare reprezintă ?doar un joc politicianist?.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, că legea pensiilor ?a avut un impact şi asupra politicienilor, care nici mai mult, nici mai puţin, exercită presiuni asupra preşedintelui României pentru a promulga o lege?.

Citiţi BĂSESCU DESPRE LEGEA PENSIILOR: NU VOI PROMULGA O LEGE MINCINOASĂ

Rompres

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close