Antena 3 CNN Politică Geoană: Ambasadorii UE n-au fost chiar aşa nemulţumiţi de corupţia din România

Geoană: Ambasadorii UE n-au fost chiar aşa nemulţumiţi de corupţia din România

Geoană: Ambasadorii UE n-au fost chiar aşa nemulţumiţi de corupţia din România
03 Iul 2008   •   20:07

Nemulţumirea ambasadorilor europeni cu privire la stadiul în care se află dosarele de corupţie ale lui Miron Mitrea şi Adrian Năstase nu este chiar atât de mare. O spune preşedintele social-democraţilor, Mircea Geoană, care vede situaţia cu totul altfel. ?Eu cred că ambasadorii statelor din UE s-au dus şi au discutat mai întâi codul de procedură de legală şi mai mult tangenţial subiectele corupţiei?, e de părere Geoană.

Mai mult, liderul PSD susţine că ambasadorii au plecat chiar mulţumiţi de la întâlnirea cu membrii Comisiei Juridice, din 25 iunie. ?S-a vorbit în primul rând despre codul de procedură penală?, unde s-au realizat progrese. ?Iar faptul că vorbeşte de rău un ambasador nu înseamnă că vorbesc 26 de ambasadori?, spune Geoană.

Aşadar, numele lui Mitrea şi Năstase nici n-ar fi fost rostite în cadrul acestei întâlniri, iar de nemulţumiri nu poate fi vorba decât tangenţial ? subliniază preşedintele PSD. Şi chiar dacă ar fi zis cineva ceva despre români, sfatul lui Geoană este următorul: ?Trebuie să avem mai mult tupeu!?

?Mi-aş dori ca şi România să manifeste aceeaşi vigilenţă şi insistenţă, puţin tupeu, pentru că prea am învăţat să fim cuminţei?, avertizează fostul şef al diplomaţiei române. Iar primul exemplu pe care îl oferă este cel al situaţiei românilor din Peninsulă: ?Italia e un stat prieten. Dar în clipa în care cei de acolo te iau la fugărit, trebuie să reacţionezi?.

Şi mergând pe modelul furnizat de ambasadorii europeni, Geoană dă următorul sfat: ?Aşa cum ambasadorii Uniunii Europene nu au nicio apăsare să vină şi să spună că ceva nu e ok acolo, nici ai noştri nu ar trebui să aibă nicio apăsare când nouă nu ne convine ceva pe la ei?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close