Antena 3 CNN Politică Geoană admite 3 variante de guvern: de stânga, de dreapta sau de "largă respiraţie"

Geoană admite 3 variante de guvern: de stânga, de dreapta sau de "largă respiraţie"

Geoană admite 3 variante de guvern: de stânga, de dreapta sau de "largă respiraţie"
01 Oct 2007   •   14:56

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat luni că după adoptarea moţiunii, există trei formule de lucru privind constituirea noului guvern: fie un guvern de stânga în jurul PSD, fie un guvern de dreapta în jurul PD şi PNL, fie un guvern de ?largă respiraţie?, până la alegerile viitoare. ?Dacă domnul Tăriceanu doreşte să vină cu un guvern Tăriceanu III, este problema domniei sale, dar în orice caz varianta că acest guvern rămâne în forma actuală cred că trebuie exclusă din calcul?, a subliniat Geoană. Preşedintele PSD a arătat, totodată, că preferinţa sa este ca formaţiunea sa să formeze noul guvern.

?Preferinţa mea e în continuare un guvern de stânga, cu PSD în centru. Preferinţa domnului Băsescu este un guvern de dreapta, în mod firesc, pentru că a fost ales de electoratul de dreapta?, a adăugat Geoană.

Liderul PSD a mai spus că nu va discuta cu Traian Băsescu înainte de votul la moţiune, dar a arătat că va face acest lucru după votarea acesteia, întrucât şeful statului va trebui să îşi îndeplinească rolul constituţional obligatoriu, acela de a desemna premierul.

În opinia sa, România ar avea nevoie de un premier politic, un premier apolitic fiind varianta de rezervă. ?Eu nu văd un guvern PSD-PD. Dacă într-o formulă de respiraţie mai largă va exista sprijin parlamentar pentru un astfel de guvern şi din partea noastră, şi din partea PD, ăsta e un alt subiect?, a spus Geoană.

Întrebat despre discuţia pe care a avut-o cu şeful statului, acum două săptămâni, liderul PSD nu a dorit să dea detalii, deşi a promis că va face acest lucru după depunerea moţiunii. ?E foarte mult folclor în jurul întâlnirii de atunci. Când o să ne scriem memoriile o să vă spunem mai multe lucruri?, a fost singurul comentariu făcut de Geoană pe acest subiect.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seara, într-o emisiune televizată, că, dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, va încercarea formarea unui guvern PD-PNL-PLD, cu un premier democrat.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close