Antena 3 CNN Politică Geoană acuză Guvernul că şi-a însuşit legea de majorare a pensiilor

Geoană acuză Guvernul că şi-a însuşit legea de majorare a pensiilor

Geoană acuză Guvernul că şi-a însuşit legea de majorare a pensiilor
06 Oct 2007   •   16:12

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, a anunţat sâmbătă, la Braşov, că formaţiunea va începe, miercurea viitoare, dezbaterile pe proiectul de buget pe 2008 şi a criticat Guvernul pentru că şi-a însuşit legea măririi pensiilor. De asemenea, a spus Geoană, Comitetul Executiv Naţional a decis ca în dezbaterea pentru buget, PSD să propună un buget alternativ care să cuprindă priorităţile social-democrate legate de pensii.

?Poziţia PSD este că, de la 1 noiembrie, trebuie devansată plata pensiilor în integralitatea lor, nu doar sumele care reprezintă astăzi un excedent limitat?, afirmă preşedintele PSD. Geoană a criticat Guvernul şi pe Călin Popescu-Tăriceanu pentru anunţul cu privire la devansarea intrării în vigoare a legii pensiilor. ?Este o idee şi o solicitare explicită a PSD. La fel cum s-a procedat şi la legea PSD care a fost aprobată în Parlament, Guvernul încearcă să ia această temă şi să o prezinte ca o iniţiativă proprie. Nu, aşa cum a fost cazul şi la legea de majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2008, demersul primului-ministru şi al Guvernului reprezintă rezultatul unei presiuni şi a unei oferte concrete a partidului nostru?, a spus Geoană.

În opinia sa, premierul doreşte să păcălească pensionarii României anunţând devansarea pensiilor când, de fapt, reprezintă o suplimentare modestă. ?PSD va milita pentru devansarea şi plata integrală a pensiilor, conform punctului de pensie aprobat legal de la 1 noiembrie 2007. Îl vom prezenta în proiectul nostru alternativ de buget şi îl vom susţine în Parlament, inclusiv în consultări cu alte partide parlamentare, în principal cu partidele din opoziţie?', a adăugat Mircea Geoană.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close