Antena 3 CNN Politică Gând de demisie. Emil Boc: "Scaunul de prim-ministru nu este pe viaţă. Nu ţin cu forţa de el"

Gând de demisie. Emil Boc: "Scaunul de prim-ministru nu este pe viaţă. Nu ţin cu forţa de el"

2 minute de citit Publicat la 10:29 11 Aug 2009 Modificat la 10:29 11 Aug 2009
Gând de demisie. Emil Boc: "Scaunul de prim-ministru nu este pe viaţă. Nu ţin cu forţa de el"
Premierul Emil Boc ar vrea mai degrabă să vadă implementate reformele pe care le-a promis împreună cu PSD prin ?Parteneriatul pentru România? decât să continue să conducă un Executiv care nu şi-a ţinut angajamentele. Primul ministru a sugerat pentru prima dată că se gândeşte la propria demisie. El a ţinut să precizeze luni seară, la postul naţional de televiziune că în cazul în care legile pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea nu vor trece de votul de încredere al Parlamentului, îi va lăsa pe alţii să facă treabă.
Premierul Emil Boc a amintit că funcţia pe care o deţine nu însemnă mandat pe viaţă şi a lăsat să se îneţeleagă că aşa cum a venit de la Cluj pentru a pune în practică angajamentul luat de coaliţie PSD-PDL prin Parteneriatul pentru România, tot aşa de bine se poate întoarce acolo.

"Scaunul de prim-ministru nu este pe viaţă. Am venit cu bună-credinţă de la Cluj să fac treabă. Nu se poate? Asta este! Las pe alţii să facă treabă, dar eu vreau să am conştiinţa împăcată că atât timp cât am fost în poziţia asta am încercat tot ce a ţinut de mine să fac reformele pe care le-am semnat în Parteneriatul pentru România. Testul este pentru ceilalţi, dacă doresc sau nu ca această reformă să meargă mai departe", a declarat Emil Boc.
În cazul legile nu se vor adopta prin asumarea răspunderii Executivului, Parteneriatul pentru România nu se mai justifică, a apreciat premierul, care s-a declarat de altfel dezamăgit de tergiversarea aplicării măsurilor pe care cabinetul său le-a stabilit "ardeleneşte".
"Am făcut toate lucrurile aşa, ardeleneşte, să stabilim termene, să le punem apoi în aplicare. (..) Iată că suntem în coaliţie şi nu am reuşit pe nişte lucruri importante să luăm deciziile pe care le puteam lua definitiv, prin Parlament", s-a plâns Boc.
Premierul a dat ca exemplu în acest sens tergiversarea adoptării legii educaţiei, proiect pus în discuţia factorilor politici încă de la începutul acestui an, o dată cu semnarea Pactului pentru educaţie şi elaborarea şi prezentarea raportului Miclea.
"Am venit atunci cu doamna ministru, la Guvern şi am spus că pe baza acestui Pact vom începe lucrul la legile educaţiei, pentru a avea începutul de an şcolar şi universitar cu legea adoptată. Am atenţionat-o pe doamna Andronescu de mai multe ori că nu se întâmplă nimic. Am luat decizia ca până în 14 august să se finalizeze. Acum ce să mai aştept, alte motive", a spus Boc.
Premierul a mai arătat că ar scăpa fericit de povara guvernării pentru a se înatoarcea liniştit la viţa de catedră universitară.
"Să ştiţi că un prim-ministru care pleacă acasă este un prim-ministru fericit în perioada de criză, după greutăţile pe care le are. Am o meserie de cadru didactic universitar, aşa că nu ţin cu forţa de scaunul pe care îl am. (...) Eu voi încerca cu bună-credinţă, cu echilibru să ascult pe toată lumea, dar nu mai accept aceste tergiversări de dragul tergiversărilor", a avertizat Boc.
Antena3.ro

×
Etichete: Emil Boc
x close