Antena 3 CNN Politică GAFE ELECTORALE. "Ghinion", "România lucrului bine făcut" nu a citit "Meitrei" şi nu ştie ce a făcut "Nelson Mandela"

GAFE ELECTORALE. "Ghinion", "România lucrului bine făcut" nu a citit "Meitrei" şi nu ştie ce a făcut "Nelson Mandela"

3 minute de citit Publicat la 17:58 29 Oct 2014 Modificat la 17:58 29 Oct 2014
cotroceni.jpg

Campania pentru alegerile prezidenţiale, ca de fiecare dată, este presărată cu momente tipic româneşti. Cu foarte multe gafe. De o parte sau alta a "eşicherului politic", candidaţii tot oameni sunt, cu bune şi rele, cu eşecuri şi succesuri, ca să cităm un clasic în viaţă. 

 
Klaus Iohannis 
 
Dintre toţi candidaţii, Klaus Iohannis este cel mai tăcut, bănuim cu motiv întemeiat. Există legende despre cât de simpatic şi spontan este domnul Iohannis, dar pentru că nu avem dovezi clare, le vom păstra exact la categoria "legende". Candidatul "de dreapta" al unei alianţe formată din toţi "oamenii răi" din ultimii 10 ani, Iohannis recunoaşte că este norocos. 
 
"Eu am avut noroc în viaţă că am avut mai mult noroc" 
 
De altfel, Iohannis ştie că la un moment dat vor începe şi viziunile, dar doar din postura de preşedinte. "Voi fi un preşedinte vizionar"
 
 
Într-un final, să nu uităm că domnul Iohannis nu ştie cât este salariul minim în România
 
Sigur, nu putem blama un om pentru că nu este un foarte bun comunicator, dar nici ajutoarele dânsului nu par mai favorabile. 
 
Andreea Paul a transmis publicului adunat într-un miting electoral să voteze cu Victor Ponta. Să nu îl uităm nici pe domnul Ludovic Orban, care nu a greşit discursul, daca stăm să privim obiectiv, dar care ar avea nevoie de nişte puncte în plus la capitolul "improvizaţie", din punctul meu de vedere. 
 
Elena Udrea 
 
Fostă ministră sub un preşedinte prietenos, doamna Udrea ne-a încântat de-a lungul timpului cu multe momente memorabile. Deşi nu am găsit greşeli flagrante în apariţiile Elenei Udrea, putem spune că întreaga campanie a acesteia este de ... referinţă.
 
Doamna "Bună pentru România" a preferat să se promoveze cu un slogan interpretabil, după cum a observat chiar şi preşedintele României. "Nici eu nu sunt un admirator al sloganurilor de campanie ale doamnei Udrea. Sunt riscante, lasă loc la interpretări", a declarat (bănuim noi, dezamăgit), Traian Băsescu. Tot preşedintele a ţinut să facă o observaţie importantă: ”Nu mă treceţi în categoria naivilor care cred că Elena Udrea poate câştiga alegerile prezidenţiale”. 
 
Şi pentru că doamna Udrea trebuia lăudată cumva, un şef de filială a PNŢCD (da, încă există acest partid), o compară pe doamna Udrea cu Corneliu Coposu. "Sunt sigur că poate duce mai departe, pentru români, lozinca lui Corneliu Coposu ", a declarat Valentin Moldovan
 
Monica Macovei
 
Eterna luptătoare împotriva sistemului, Monica Macovei a preferat (după putinţă şi voinţă) să îşi concentreze campania în mediul online, unde "hipsteri", tineri şi oameni "împotriva sistemului" militează pentru fostul procuror din perioada comunistă. Nici Monica Macovei nu a creat multe momente interesante, dar putem aduce în discuţie încercarea subtilă de a folosi o imagine de referinţă: "M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela". Restul e tăcere. 
 
De remarcat, totuşi, dorinţa unui om de a conduce un sistem, în condiţiile în care se declară ... împotriva sistemului. 
 
Călin Popescu Tăriceanu 
 
Domnul Tăriceanu s-a făcut remarcat marţi, în discursul său electoral, cu afirmaţia "Numeroşi oameni au probleme cu cititul. Acesta este, din păcate, rezultatul şcolii româneşti din ziua de astăzi. Şi exemplele de proastă performanţă pot continua. Eu am o experienţă proprie care vreau să o împărtăşesc." Totuşi, acest moment se leagă bine de cel în care dânsul a recunoscut că a fost marcat de romanul "Meitrei", scris de Mircea Eliade
 
Victor Ponta
 
Nici preferatul sondajelor, premierul Victor Ponta, nu s-a făcut remarcat în mod negativ, dar nu putem să omitem echipa de campanie online a lui Victor Ponta, care demonstrează la fiecare competiţie sportivă în care sunt implicaţi sportivi români că există loc de speculă. Evident, reacţiile nu au întârziat să apară, în condiţiile în care mediul online este chiar cel mai nepotrivit loc să faci greşeli flagrante. Tot în mediul online s-a desfăşurat şi schimbul de replici între Mircea Cărtărescu şi premier. După ce Victor Ponta i-a urat succes la decernarea premiilor Nobel, scriitorul s-a declarat "dezgustat". 
 

×
x close