Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: ”România demonstrează zi de zi că își respectă toate angajamentele asumate pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina”

Gabriela Firea: ”România demonstrează zi de zi că își respectă toate angajamentele asumate pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, a afirmat că susține inițiativa ministrului Finanțelor de a solicita, la nivel european, resurse financiare pentru protejarea populației și firmelor românești și spune că România demonstrează zilnic că respectă angajamentele asumate pentru a ajuta refugiații ucraineni.

New Project (43)
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Andreea Ştefan    |    16 Mar 2022   •   09:56

”Cetățenii dar și mediul privat au nevoie de măsuri de susținere în această perioadă critică! La vremuri speciale, intervenții speciale. Fondurile europene trebuie recalibrate pentru actualul context marcat de criza facturilor la energie si efectele rāzboiului. De aceea, sustin inițiativa ministrului Finanțelor de a solicita, la nivel european, importante resurse financiare pentru protejarea populației și firmelor românești.

Concret, s-a solicitat la Ecofin o mai mare flexibilitate în folosirea fondurilor existente din exercițiul financiar 2014-2020, restructurarea unor mecanisme de finanțare, dar și pentru găsirea unor noi modalități pentru finanțarea investițiilor în economia românească.

​În plus, ministrul Adrian Câciu a cerut și extinderea cadrului temporar pentru ajutoare de stat, în condițiile în care este necesar spațiu fiscal suplimentar pentru susținerea economiei și cetățenilor, în vederea gestionării creșterii prețurilor și a inflației.

Menționăm că această inițiativă a ministrului Finanțelor confirmă actiunile PSD din ultimele săptămâni.

Considerăm că prioritatea actualei Coaliții este protejarea populației și a companiilor de efectele creșterilor de prețuri la energie și combustibil - probleme care se suprapun peste sincopele apărute în lanțurile de aprovizionare.

Politicile fiscal-bugetare trebuie adaptate noilor condiții, iar principala noastră grijă din acest moment este protejarea nivelului de trai al românilor și susținerea economiei.

​România demonstrează zi de zi că își respectă toate angajamentele asumate pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina.

De aceea, credem că este perfect justificată actiunea ministrul Finanțelor de a cere la nivel european identificarea unor noi măsuri de finanțare pentru gestionarea fluxului de refugiați, pentru integrarea acestora pe piața muncii și pentru a le permite accesul la educație și sănătate”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close