Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: Marcel Ciolacu ar trebui să candideze la alegerile prezidenţiale, e persoana cea mai potrivită

Gabriela Firea: Marcel Ciolacu ar trebui să candideze la alegerile prezidenţiale, e persoana cea mai potrivită

gabriela firea Inquam Photos Octav Ganea
Gabriela Firea: Marcel Ciolacu ar trebui să candideze la alegerile prezindenţiale, e persoana cea mai potrivită
de Georgiana Adam    |    14 Iun 2024   •   13:20

Gabriela Firea a declarat, vineri, că președintele PSD, Marcel Ciolacu, trebuie să candideze la alegerile prezidențiale din toamnă, fiind persoana cea mai potrivită.

„Cu siguranţă, Marcel Ciolacu ar trebui să candideze la alegerile prezidenţiale.

Din punctul meu de vedere, Ciolacu este persoana cea mai potrivită şi cea mai indicată să candideze la prezidențiale”, a spus Gabriela Firea la finalul ședinței PSD, care a avut loc vineri la mânăstirea Brâncoveanu din localitatea brașoveană Sâmbăta de Sus.

Firea a mai spus că în cadrul ședinței s-a vorbit și despre rezultatele alegerilor de duminică.

Partidele din coaliţia de guvernare decid în aceste zile strategia pentru alegerile prezidențiale pe baza unor analize pe care PSD și PNL le fac în ședințe separate. Liderii social-democrați s-au reunit deja la Sâmbăta de Sus, chiar la mânăstirea unde a slujit Arsenie Boca.

În timp ce liberalii îşi doresc un candidat propriu, social democraţii păreau deschişi la o candidatură comună, dar să fie susţinut un membru PSD. 

Şi data alegerilor a devenit acum motiv de scandal. Astăzi în Poiana Braşov, liderii din PNL vor avea o şedinţă pentru a decide strategia cu care merg la discuțiile cu PSD. Liberalii și-ar dori ca alegerile prezidențiale să fie organizate în decembrie, în timp ce social democrații vor devansarea alegerilor în septembrie, așa cum a fost stabilit deja în Coaliție.

Cei din PSD discută ce urmează tot la munte, la Sâmbăta de Sus, la o mânăstire.

Este fără precedent ca un partid politic să facă o ședință la mânăstire. Mai exact, social-democraţii s-au întâlnit într-un centru de conferințe, chiar lângă mănăstire, o sală care este plină de icoane. La Mânăstirea Brâncoveanu, a slujit și părintele Arsenie Boca. 

Cât despre miza acestor ședințe, din primele informații, astăzi nu se va lua nicio decizie în ședința social-democraților.

Cel care a discutat cu ei separat a fost secretarul general al PSD, Paul Stănescu. El a fost cel care a spus că Marcel Ciolacu trebuie să fie propus candidat pentru alegerile prezidențiale şi PSD să aibă candidat propriu.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Statul a îndatorat fiecare român cu 5.400 e euro. Ce a făcut cu banii
x close