Antena 3 CNN Politică Gabriel Oprea devine membru al Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor

Gabriel Oprea devine membru al Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor

Gabriel Oprea devine membru al Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor
16 Feb 2009   •   17:59

Fostul ministru de Interne, deputatul independent Gabriel Oprea, a devenit membru al Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, decizia fiind luată în plen ca urmare a unei solicitări a fostului pesedist. Cel care a iscat un nou scandal în cadrul coaliţiei prin spijinul acordat de PDL pentru includerea sa în comisia SRI, obţine astfel ceea ce a dorit iniţial, continuarea activităţii sale de parlamentar în cadrul comisiei în care a activat şi în legislatura trecută.
Deputaţii au aprobat, luni, în unanimitate, desemnarea lui Gabriel Oprea în calitate de membru al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Propunerea a fost anunţată în plen de către preşedintele de şedinţă, democrat-liberalul Ioan Oltean.
Liderul de grup al deputaţilor PD-L, Mircea Toader, a explicat că decizia a fost luată în urma unei solicitări a lui Oprea ca, în calitatea sa de deputat, să devină membru într-o comisie parlamentară.
"Nu a fost o propunerea a PD-L. Domnul Oprea a făcut această solicitare, iar liderii de grup i-au aprobat-o. Nimeni nu s-a opus, toată lumea a fost de acord", a declarat Toader.
Potrivit unei stebograme al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, la începutul acestei luni , Oprea a solicitat în scris conducerii Camerei să devină membru al comisiei de Apărare. Social-democrata, Aura Vasile s-a opus, susţinând că postul respevctiv revine, conform algoritmului politic, PSD-ului.
A urmat testul PDL care, pe 11 februarie, l-a propus şi apoi retras pe Oprea ca membru în Comisia SRI, mica strategie generând suspendarea şedinţei plenului reunit de validare a lui Dan Nica la şefia MAI şi noi tensiuni între reprezentanţii parlamentari ai coaliţiei de guvernământ.
Antena3.ro

×
Parteneri
x close