Antena 3 CNN Politică Funeriu: Marele câştig este că se vorbeşte că nu s-a mai fraudat la Bacalaureat

Funeriu: Marele câştig este că se vorbeşte că nu s-a mai fraudat la Bacalaureat

Funeriu: Marele câştig este că se vorbeşte că nu s-a mai fraudat la Bacalaureat
Foto: INTACT Images
06 Iul 2011   •   19:18

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a susţinut, miercuri, o declaraţie de presă în care a prezentat concluziile care pot fi trase după rezultatele examenului de Bacalaureat.

Ministrul a apreciat faptul că, la nivelul cadrelor didactice din ţară, s-a înţeles mesajul de onestitate venit de la Minister şi de la inspectoratele şcolare.

Conform statisticilor, judeţele fruntaşe, din perspectiva rezultatelor, sunt judeţele care au avut dintotdeauna cele mai bune note la examenul de Bacalaureat, a subliniat ministrul.

Ministrul Educaţiei susţine că dezbaterea pe tema rezultatelor de la Bacalureat şi a condiţiilor de examen ar trebui ridicată la nivelul întregii societăţi. Ministrul arată că este vorba de două opţiuni, aceea de a merge cu cei care încurajează frauda, nemunca sau cu cei care doresc să fie corecţi, care ştiu că rezultatele se obţin doar prin muncă.

Funeriu susţine că nu este nicio fericire pentru un ministru al educaţiei ca în timpul mandatului său se elimine din examenul de Bacalaureat de trei ori mai mulţi elevi decât anterior. Acest lucru, însă, este rezultatul politicilor de zero toleranţă faţă de fraudă practicate de Ministerul Educaţiei.

 




×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close