Antena 3 CNN Politică Funeriu condamnă iniţiativa PSD referitoare la elevii care nu au promovat bacul

Funeriu condamnă iniţiativa PSD referitoare la elevii care nu au promovat bacul

Funeriu condamnă iniţiativa PSD referitoare la elevii care nu au promovat bacul
Foto: Videonews
de M.Z.    |    14 Oct 2011   •   12:19

Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu condamnă, de câte ori are ocazia, iniţiativa PSD potrivit căreia elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat ar trebui să urmeze cursuri universitare.

Mai mult decât atât, ministrul se declară mulţumit de felul în care a decurs bacalaureatul de anul acesta şi spune că, în 2012, probele vor fi la fel de dure.

Potrivit lui Funeriu, proiectul de lege iniţiat de PSD ar permite oricui să urmeze cursurile universitare. "Nu pot să las nesancţionată iniţiativa iresponsabilă", a spus ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

În plus, demnitarul a precizat că examenul de bacalaureat din 2012 va fi la fel de exigent. "Bacalaureatul din acest an a fost unul normal. Nivelul de corectitudine va fi acelaşi", a adăugat Funeriu.

Şi, pentru a sublinia faptul că nu regretă felul în care a decurs examenul de maturitate din vara acestui an, Funeriu l-a felicitat pe inspectorul şcolar general din Caraş-Severinv pentru organizarea examenului de bac, deşi acest judeţ a fost pe ultimul loc în ţară la promovabilitate.

Potrivit ministrului, majoritatea covârşitoare a cadrelor didactice s-au aliniat iniţiativei inspectoratelor şi a ministerului către o examinare corectă a elevilor.

Referitor la fuziunea universităţilor, Daniel Funeriu a declarat că este un susţinător al oricărui demers de acest fel. "Eu sunt un suporter foarte clar a tot ce înseamnă fuziunea unviersităţilor", a precizat ministrul Funeriu.

El a dat exemplu Universitatea din Baia Mare care a fuzionat cu cea din Cluj şi a menţionat că la Timişoara există discuţii între Universitatea de Medicină şi Politehnică.

 






×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close