Antena 3 CNN Politică Funar: Îi oferim lui Băsescu posibilitatea să prezinte starea naţiunii la radio

Funar: Îi oferim lui Băsescu posibilitatea să prezinte starea naţiunii la radio

Funar: Îi oferim lui Băsescu posibilitatea să prezinte starea naţiunii la radio
06 Oct 2008   •   13:19

Senatorul Gheorghe Funar, secretar general al Partidului România Mare, propune, printr-o iniţiativă legislativă, ca preşedintele României să se poată adresa săptămânal cetăţenilor români, prin intermediul postului public de radio, după modelul american. ?Nu îl obligăm, pentru că nu putem din punct de vedere constituţional, ci îi oferim această posibilitate de a se adresa naţiunii?, a declarat, pentru Antena3.ro, Gheorghe Funar.
Potrivit proiectului, emisiunea ar urma să dureze 30 de minute, timp în care şeful statului va aborda probleme de politică internă şi externă. ?Va fi un mesaj săptămânal privind starea naţiunii, în care preşedintele va vorbi despre probleme extrem de importante cu care se confruntă ţara. Românii aşteaptă un mesaj de la el?, mai spune Funar. Programul acestei emisiuni va fi stabilit de comun acord cu Radio România.
?Românii au fost privaţi de dreptul de a fi informaţi?
Senatorul PRM a declarat pentru Antena3.ro că a venit timpul ca experienţa reuşită din Statele Unite ale Americii să fie aplicată şi în ţara noastră. ?Acest gen de emisiuni radiofonice se bucură de o largă audienţă în SUA şi cred că va avea un mare succes şi în România, pentru că românii sunt interesaţi. Ei au fost privaţi de acest drept de a fi informaţi la timp de către preşedinte cu privire la starea naţiunii?, a explicat Funar, menţionând că nu crede că Traian Băsescu se va folosi de această portiţă pentru a-şi face campanie electorală sau pentru ?a-şi regla conturile? cu Guvernul.
Acest proiect va fi intra, marţi, în lucru la Biroul Permanent al Senatului. ?Este necesar acest proiect pentru a intra în normalitate?, a încheiat Gheorghe Funar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Funar PRM
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close