Antena 3 CNN Politică Frunda, despre vizita preşedintelui în Covasna: Băsescu merge pe ideea "divide et impera"

Frunda, despre vizita preşedintelui în Covasna: Băsescu merge pe ideea "divide et impera"

Frunda, despre vizita preşedintelui în Covasna: Băsescu merge pe ideea "divide et impera"
25 Feb 2008   •   19:22

Preşedintele Traian Băsescu încurajează Uniunea Civică Maghiară, iar cea mai elocventă dovadă a politicii duse de şeful statului este recenta vizită în Ţinutul Secuiesc. Afirmaţiile îi aparţin senatorului UDMR Gyorgy Frunda, care a declarat, într-un interviu la RFI România, că aleşii UCM ar trebui să fie sceptici cu privire la discuţiile purtate cu şeful statului. Frunda i-a sfătuit să nu fie „naivi şi să creadă că Băsescu vrea să înlocuiască UDMR cu UCM în Parlamentul României”. Traian Băsescu merge pe ideea „divide et impera”, avertizează el.

În opinia lui Frunda, miza preşedintelui ar fi să aducă comunitatea maghiară la nivelul la care să fie reprezentată de un singur membru în Camera Deputaţilor. „Există pericolul ca UDMR să poată decide cine va forma Guvernul şi în 2008, aşa cum s-a întâmplat în 2004. Dacă atunci noi decideam să mergem în partea cealaltă, atunci partea celalată ajungea la guvernare. Pentru 2008, preşedintele vrea să evite posibilitatea ca UDMR să fie de o parte sau de alta”.

Senatorul UDMR a ţinut să sublinieze că toate vizitele preşedintelui în secuime s-au bazat, „în primul rând sau chiar exclusiv” pe întâlniri cu reprezentanţii UCM-ului. „De asemenea, în decembrie anul trecut l-a invitat la Palatul Cotroceni pe Lazlo Tokes, candidat independent, nu şi pe candidaţii UDMR care intraseră în Parlamentul European. Pentru mine e un semn clar ca preşedintele încurajează UCM”, a continuat el.

Traian Băsescu s-a aflat de vineri într-o vizită de trei zile în Covasna, împreună cu soţia sa. Preşedintele a precizat că vizita nu are nicio legătură cu evenimentele din Kosovo. Declaraţia şefului statului a venit ca replică la afirmaţiile preşedintelui Uniunii Civice a Maghiarilor - Scaunul Sfântu Gheorghe. Gazda Zoltan susţinea vineri că prezenţa lui Traian Băsescu în Covasna reprezintă „un mesaj de susţinere faţă de doleanţele maghiarilor” şi că vizita preşedintelui în acest moment nu este deloc întâmplătoare.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close