Antena 3 CNN Politică Fostul ambasador al Belarusului în Germania a murit pe neașteptate, la Minsk. Denis Sidorenko ar fi fost interogat în mod repetat de serviciile secrete

Fostul ambasador al Belarusului în Germania a murit pe neașteptate, la Minsk. Denis Sidorenko ar fi fost interogat în mod repetat de serviciile secrete

Fostul ambasador al Belarusului în Germania a murit pe neașteptate, la Minsk. Denis Sidorenko ar fi fost interogat în mod repetat de serviciile secrete
Fostul ambasador al Belarusului în Germania, Denis Sidorenko. Sursa foto: Facebook/ Ministerul de Externe belarus
de Mia Lungu    |    28 Iun 2024   •   19:26

Fostul ambasador al Belarusului în Germania, Denis Sidorenko, a murit în mod neașteptat, la vârsta de 48 de ani, a anunțat, săptămâna aceasta, guvernul belarus, potrivit Deutsche Welle.

Denis Sidorenko a fost ambasador la Berlin, din 2016 până la începutul acestui an, când a fost rechemat din postul său, de către Alexander Lukașenko, și nu a mai primit un nou post.

Până în acest moment nu a fost indicată cauza oficială a decesului, dar agențiile de presă independente susțin că acesta a căzut de la fereastra unui apartament.

Publicația independentă belarusă Nasha Niva a relatat că Sidorenko a căzut de pe un bloc de apartamente din capitala țării, Minsk, pe 23 iunie, și că acesta s-a sinucis după ce a fost interogat în mod repetat de serviciile de securitate din Belarus.

Publicația media a citat o sursă nedivulgată care a declarat că fostul ambasador "a fost supus în mod constant poligrafelor (n.r. teste cu detectorul de minciuni) și interogatoriilor".

Politicianul de opoziție Pavel Latushko, care trăiește în exil în Uniunea Europeană, a declarat pentru portalul de internet belarus Zerkalo că Sidorenko s-a întors în Belarus și a devenit o problemă pentru aparatul de putere al țării.

Zerkalo a declarat că Sidorenko a suferit un stres psihologic sever în urma interogatoriilor.

O declarație a Ministerului Afacerilor Externe, postată miercuri pe Facebook, a declarat că decesul lui Sidorenko a fost o "mare pierdere pentru familia diplomatică din Belarus". 

Sidorenko a fost descris de minister drept "un diplomat talentat și responsabil, profesionist și patriot, care a câștigat autoritatea și respectul meritate ale colegilor și partenerilor săi, atât în Republica Belarus, cât și mult dincolo de granițele sale".

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Terenuri care costă cât o ceașcă de cafea pe metru pătrat
x close