Antena 3 CNN Politică Fostul ministru Dan Vîlceanu și-a aflat sancțiunea după ce l-a bătut pe deputatul Florin Roman în Parlament

Fostul ministru Dan Vîlceanu și-a aflat sancțiunea după ce l-a bătut pe deputatul Florin Roman în Parlament

Comisia juridică din Camera Deputaților a aprobat, la solicitarea Biroului Permanent, o sancțiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce acesta din urmă l-a bătut pe deputatul liberal Florin Roman pe holul Parlamentului.

Vilceanu
Sursa foto: hepta / Mediafax Foto
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mai 2024   •   15:55

Marți, Comisia a votat în cazul lui Vîlceanu o diminuare de 50% a venitului de deputat timp de șase luni.

De asemenea, lui Vîlceanu i s-a redus la zece secunde timp de trei luni timpul în care poate lua cuvântul în plenul Camerei Deputaților.

Solicitarea privind sancționarea lui Dan Vîlceanu (foto) a fost făcută chiar de deputatul Florin Roman în ședința Biroului Permanent.

După ce a fost atacat de Vîlceanu, Roman s-a dus la Institutul Medico-Legal pentru a-i fi eliberat un certificat care să ateste agresiunea.

El a declarat că intenționează să depună o plângere penală la adresa agresorului său.

Deputatul Florin Roman, prima declarație în fața camerelor după bătaia încasată de la Dan Vîlceanu: "Avea o privire fixă şi tremura în permanență!"

Într-o declarație pentru jurnaliștii de la Parlament, Roman a dat de înțeles că nu exclude posibilitatea ca Dan Vîlceanu să fi fost sub influența unor substanțe psihoactive la momentul agresiunii.

"A fost ceva neașteptat. I-am reproșat colegului deputat neafiliat Dan Vâlceanu prezența în băncile grupului PNL, fapt interzis de către regulamentul Camerei Deputaților și i-am solicitat să revină banca neafiliaților.

A urmat o altercație verbală cu tot felul de reproșuri dintr-o parte și din cealaltă, moment în care domnia sa a izbucnit, a sărit peste bancă, practic m-a prins cu mâna ca un fel de gheară în zona gâtului. M-a invitat afară la bătaie. Am încercat pe drum să-l liniștesc și să-i spun că se face de rușine. 

Afară, a fost un moment la care n-ai cum să reacționezi, pentru că nu te poți aștepta. A încercat practic să îmi aplice o mușcătură zona capului, în zona urechii, zona de sus. M-am ferit, moment în care m-a apucat cu o mână și m-a lovit cu genunchiul în zona nasului (...)

Nu vreau să mă ante-pronunț văzând comportamentul domniei sale după ce a realizat ceea ce a făcut, (am constatat că) tremura în permanență, avea o privire pierdută, fixă, ceea ce mă poate duce cu gândul că domnia sa are și alte probleme", a declarat Florin Roman.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close