Antena 3 CNN Politică Forța Dreptei și PMP au depus la BEC listele cu semnături pentru alegerile parlamentare

Forța Dreptei și PMP au depus la BEC listele cu semnături pentru alegerile parlamentare

Orban PMP
31.000 de semnături au fost strânse și depuse la Biroul Electoral Central de PMP și Forța Dreptei / Sursă foto: Captură video
16 Oct 2024   •   13:39

Forța Dreptei și Partidul Mișcarea Populară au depus la BEC semnăturile necesare pentru alegerile parlamentare. Cele două partide au anunțat încă din septembrie că vor face o alianță electorală pentru scrutinul care va avea loc pe 1 decembrie.

31.000 de semnături au fost strânse și depuse la Biroul Electoral Central de PMP și Forța Dreptei. Candidații acestor formațiuni se vor găsi pe buletinele de vot sub sigla Forței Dreptei.

„Este un moment important, Alianța Forțelor de Dreapta, singura alianță politică care intră în această competiție cu cel mai bun candidat pentru alegerile prezidențiale, candidat susținut de patru partide: de Partidul Mișcarea Populară, Alternativa Dreaptă, Partidul Național Țărănesc Maniu Mihalache și, evident, Forța Dreptei”, a declarat Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară.

Liviu Petrina, reprezentant al PNŢ Maniu-Mihalache, a susţinut că Ludovic Orban este un om politic cu o experienţă "deosebită", care "a mai învins" PSD-ul şi care ar fi un preşedinte "cinstit cu românii".



„Noi credem cu tărie că omul nu poate fi despărţit de Dumnezeu, nici politica de morală. Ne-am alăturat acestei alianţe convinşi că aici este adevărata opoziţie din România. Noi trebuie să spunem poporului român că are o şansă extraordinară în această toamnă să iasă de sub controlul acestei coaliţii”, a afirmat el.

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a declarat că e nevoie de „reforme serioase”:

„Ne propunem reforme profunde, reforme serioase, reforme care să aducă schimbări care să le simtă fiecare cetățean, schimbări în bine, schimbări care să genereze cu adevărat șansa la realizare pentru fiecare cetățean român.

Ne propunem ca obiectiv ca, în decurs de cinci ani, venitul mediu al cetăţenilor români să atingă venitul mediu la nivel european. Ne propunem ca România să devină o ţară al cărei cuvânt contează, al cărei cuvânt este din ce în ce mai greu în toate organizaţiile internaţionale din care România este parte; în primul rând, Uniunea Europeană, dar şi NATO şi toate celelalte organizaţii la care România este parte.

Citește și

Ne dorim o Românie promotor al intereselor zonei în care ne găsim, un centru puternic din punct de vedere politic-administrativ şi economic în Europa Centrală şi de Est. Ne propunem ca, în următorii ani, România să înceapă să aibă un cuvânt din ce în ce mai serios în toate dezbaterile care au loc pe plan internaţional”, a transmis Ludovic Orban.

Alegerile parlamentare au loc pe 1 decembrie.

×
Subiecte în articol: BEC Forța Dreptei PMP lista de candidaturi
Parteneri
x close