Antena 3 CNN Politică Flutur despre Ridzi: "PDL rămâne consecvent pe linia deja adoptată". Demisie, numai în cazul începerii urmăririi penale

Flutur despre Ridzi: "PDL rămâne consecvent pe linia deja adoptată". Demisie, numai în cazul începerii urmăririi penale

Flutur despre Ridzi: "PDL rămâne consecvent pe linia deja adoptată". Demisie, numai în cazul începerii urmăririi penale
06 Iul 2009   •   14:31

Conducerea PDL rămâne consecventă cu poziţia deja formulată de liderul Emil Boc. Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi nu va fi demisă decât în momentul în care Parchetul va cere urmărirea sa penală. PDL nu va face scut în jurul niciunui membru dacă DNA va demara urmărirea penală în cazul său, a declarat luni vicepreşedintelui cestui partid, Gheorghe Flutur, reiterând poziţia conducerii democrat-liberale în cazul Ridzi. În ciuda criticiilor emise de unii colegi de partid cu privire la prejudiciile de imagine aduse de scandalul de la Ministerul Tineretului, Flutur a susţinut că problema nu a suscitat interesul BPN-ului de astăzi dcecât pentru câteva minute, problemele economice ale Guvernului fiind de mai mare importanţă.

?PDL nu se va aşeza scut pentru niciun membru de partid, nici pentru doamna Ridzi, dacă ar fi să se înceapă umărirea penală de către Parchet, şi asta este valabil pentru orice membru. Lucrăm cu aceeaşi unitate de măsură pentru orice membru al PDL. Nu o să fim niciodată o galerie de susţinere pentru un coleg de partid a cărui vinovăţie este dovedită? a dat asigurări Flutur după şedinţa conducerii PDL.

Purtătorul de cuvânt al PDL a recunoscut că există opinii divergente în partid, exprimate de unii colegi, cu privire la procedura de urmat în cazul Ridzi, dar a precizat că PDL este fidel poziţiei deja exprimate.
?Nu ne-am schimbat şi nu ne schimbăm punctul de vedere de la o săptămână la alta. Nu suntem umbrelă rea pentru nimeni în această ţară? a explicat Flutur.
El nu a putut clarifica de ce ministrul de resort, Monica Iacob-Ridzi nu a fost prezentă la şedinţa BPN de astăzi. În ceea ce priveşte absenţa de la şedinţă a vicepreşedintelui Cezar Preda, unul din partizanii demiterii lui Ridzi, Flutur a pus-o pe seama concediului pe care acesta şi l-a rezervat pentru rezolvarea unor probleme personale.

?Fiecare are dreptul la opinie. PDL este un partid deschis. Noi le respectăm, tot timpul le-am încurajat, dar poziţia oficială a PDL este că nu ne vom opune şi dacă va fi să fie, să înceapă urmărirea penală, în secunda doi premierul va revoca ministrul", a a arătat Flutur, referindu-se la criticile exprimate de unii colegi de partid.

Vicepreşedintele PDL a ţinut să precizete că astăzi, în şedinţa BPN a PDL, nu a cerut nimeni demisia ministrului Ridzi în cele câteva minute alocate acestei probleme.
?Ne îngrijorează orice prejudiciu inclusiv acesta, dar una este să fim îngrijoraţi şi alta să abordăm cu aceeaşi unitate de măsură orice situaţie care priveşte un membru de partid. De aceea, forul de conducere al partidului rămâne consecvent pe linia deja adoptată? a mai spus Flutur.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close