Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: ”Cine propune interzicerea exportului materialelor de construcții nu înțelege economia de piață”

Florin Cîțu: ”Cine propune interzicerea exportului materialelor de construcții nu înțelege economia de piață”

Florin Cîțu, liderul PNL, a declarat că nu este de acord cu interzicerea exportului materialelor de construcții și spune că cine propune o astfel de măsură ”nu înțelege cum funcționează economia de piață”.

florin citu export materiale constructii
Florin Cîțu: ”Cine propune interzicerea exportului materialelor de construcții nu înțelege economia de piață” Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    16 Mar 2022   •   12:37

”Nu văd o astfel de măsură că ajută România. România depinde de importuri în alte măsuri. Deci nu exportăm ceva. Gândiți-vă că ceilalți ar retalia împotriva aș spune nici nu-i vom mai exporta către România. Ce facem atunci? Începem un război comercial cu alte țări cu care facem comerț?

E o măsură anunțată de cineva care nu înțelege cum funcționează economia de piață. Noi nu doar exportăm. Mai și importăm. Și atunci ați văzut că de fiecare încearcă această măsură, ai și reversul medaliei”, a declarat Florin Cîțu.

Luni, Irinel Gheorghe, vicepreședintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), a spus că autoritățile ar trebui să interzică exporturile materialelor de construcții, având în vedere că prețul lor a crescut cu 60-80% în februarie 2022.

”O primă măsură cred că ar fi totuşi o blocare a exporturilor de materiale de construcţii din România. O altă măsură ar fi identificarea unui proiect care să fie dezvoltat pe orizontală şi cred că proiectul de reabilitare termică a locuinţelor este un proiect interesant, care nu aduce doar efecte estetice, ci aduce nişte efecte sociale foarte importante, deoarece reduce consumul cu 35-40%”, a spus Irinel Gheorghe.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu export
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close