Antena 3 CNN Politică Florin Călinescu dezvăluie cum a reuşit Cotroceniul să închidă o emisiune la Pro TV

Florin Călinescu dezvăluie cum a reuşit Cotroceniul să închidă o emisiune la Pro TV

Florin Călinescu dezvăluie cum a reuşit Cotroceniul să închidă o emisiune la Pro TV
15 Sep 2008   •   16:20
14 martie 2008. Preşedintele Traian Băsescu atacă jurnaliştii într-o declaraţie de presă, declaraţie în care face referire şi la actorul Florin Călinescu:

"Acest stil mincinos alimentat de jurnalişti-tonomat, cărora le bagi bani şi pun articole care le plac stăpânilor. Nici Vântu nu se lasă mai prejos în ultimul timp şi văd că nici Sârbu, care l-a revitalizat pe Călinescu", a spus Băsescu la vremea respectivă cu referire la producţia "Anticamera" de la Pro TV, în care actorul Florin Călinescu îl ironiza pe preşedinte.

Câteva ore mai târziu, PR-ul trustului Pro TV, Maria Apostol, dădea o replică dură afirmaţiilor venite de la Cotroceni: "Anticamera este un program de ficţiune, pe care fiecare telespectator are libertatea să-l descifreze aşa cum vrea. Cine nu vrea să-l privească, mai are şi alte opţiuni. Desenele animate cu Tom şi Jerry ar fi una dintre ele?, spunea atunci Maria Apostol.

Între timp, Maria Apostol a demisionat de la Pro TV, iar emisiunea "Anticamera" a dispărut din grila de programe. Duminică, 14 septembrie 2008, actorul Florin Călinescu a declarat în exclusivitate la emisiunea Zig-Zag cu Ion Cristoiu că dispariţia producţiei "Anticamera" din grilă se datorează Cotroceniului. Iată dialogul din timpul emisiunii:

Ion Cristoiu: "Mai continuă Anticamera?"
Florin Călinescu: "Nu mai continuă pentru că aici Cotroceniul m-a învins. (...) Au fost presiuni. (...) Nu a căzut bine acolo asta-i clar şi nu a căzut bine platinatelor de acolo."




Aşadar, potrivit declaraţiei lui Florin Călinescu, reiese că preşedintele Traian Băsescu ar fi făcut presiuni direct la conducerea postului Pro TV pentru a scoate o emisiune din grila de programe. Ceea ce a şi reuşit, emisiunea dispărând în timpul verii de pe micile ecrane. Dacă acum câţiva ani, pe când era în opoziţie, Traian Băsescu acuza guvernul Adrian Năstase că "pune botniţă presei", acum, când România este condusă de Traian Băsescu, Cotroceniul face presiuni pentru a închide emisiunile incomode. Şi, după cum se poate vedea, presiunile venite dinspre Cotroceni au şi succes.

Actorul Florin Călinescu este aproape de a intra în politică, urmând să candideze la alegerile parlamentare din partea PNL. În cadrul emisiunii Zig-Zag, Florin Călinescu a mai declarat, cu referire la Traian Băsescu: "Orice marinar poate fi scos după mare şi dus într-un muzeu, pe uscat."

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close