Antena 3 CNN Politică Florian Bodog: Ministrul Vlad Voiculescu a vrut să închidă aproape o sută de spitale

Florian Bodog: Ministrul Vlad Voiculescu a vrut să închidă aproape o sută de spitale

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 21:45 01 Feb 2021 Modificat la 21:45 01 Feb 2021
o_1etfgdfu314br1k04v9rao21j2gb.jpg
Sursa foto: Hepta

"La momentul la care eu am ajuns ministru, pe masa mea era o astfel de propunere, venită de la șefa de inspecție, actuala șefa a Institutului Național de Sănătate Publică, prin care îi aducea la cunoștință ministrului că aceste spitale nu mai puteau fi autorizate și propunea sistarea autorizațiilor de funcționare." a declarat Florian Bodog, luni seara, la Antena 3.

"Astăzi când vorbim ministrul Voiculescu are pe masă un raport care îi spune câte spitale din România îndeplinesc normele de securitatea la incendiu. Își asumă?" a întrebat acesta, în emisiunea Subiectiv.

Florian Bodog: Vlad Voiculescu, în timpul guvernării așa zis tehnocrate, a făcut un control, dar nu a alocat bani pentru ca spitalele să poată îndeplini regulile de autorizare

”În 2017, când am ajuns la minister, am găsit pe masă un document pe care se pregătea să-l semneze Dl. ministru Voiculescu. Un ordin care închidea aproape o sută de spitale.", declarase Florin Bodog, duminică, pentru dcnews.ro.

”Erau clădiri ce aveau aviz de funcționare cu plan de conformare, nu autorizație ISU. Când s-a făcut publică informația că vroia să închidă o sută de spitale, Voiculescu a zis că mint. Acum, recunoaște că asta a fost intenția sa. A spus clar, sâmbătă, că eu am refuzat să închid o sută de spitale. Ce se întâmplase, de fapt?

Vlad Voiculescu, în timpul guvernării așa zis tehnocrate, a făcut un control, dar nu a alocat bani pentru ca spitalele să poată îndeplini regulile de autorizare, a continuat Florin Bodog. Tehnocrații dăduseră reguli foarte dure, pe care le-ar fi putut îndeplini, poate, unele spitale occidentale." a mai spus fostul ministru al Sănătății.

"Pe regulile tehnocraților ar trebui închis, astăzi, Spitalul Fundeni"

"Nici mall-urile din România nu pot respecta toate aceste reguli, darămite școlile, universitățile sau spitalele care funcționează în clădiri de acum jumătate de secol sau mai bine. Pentru ca spitalele de la noi să atingă aceste standarde, era nevoie de timp, în care să se facă investiții. Era nevoie de o perioadă de timp ca să se conformeze.

Cerând aplicarea imediată a regulilor, Vlad Voiculescu și dna Simona Pârvu, care conduce INSP, practic închideau circa o sută de unități sanitare. Cred că era un plan pentru a dinamita sistemul public, pentru a ajuta spitalele private să preia pacienții.

Pe aceste reguli ale tehnocraților ar trebui închis, astăzi, Spitalul Fundeni, Institutul Inimii, pentru că funcționează într-o clădire cu bulină. Este un risc, la cutremur, dar ce se întâmplă acum cu miil de pacienți dacă închidem Fundeniul?"

Florian Bodog: "Demisia sau demiterea lui Voiculescu se impune, nu doar ca măsură morală, ci și ca imperativ social!"

"O nouă tragedie îndoliază România după incendiul violent izbucnit într-un pavilion al Institutului Matei Balș. Sincere condoleanțe familiilor pacienților care și-au pierdut viața și însănătoșire grabnică pentru cei răniți." a scris fostul Ministru al Sănătății, Florian Bodog, vineri pe pagina sa de Facebook.

"Doar s-au bătut pe funcții și pe spăgi, sub paravanul pandemiei!

Realitatea crâncenă este că alte 6 spitale din România au luat foc din noiembrie și până acum, în Cluj, Mureș, Iași, Neamț, Timiș, București, practic în toată țara. 

Prin urmare, drama de Balș nu este un episod izolat. Este expresia unui eșec generalizat al guvernării peneliste de a preveni incendiile din spitale în contextul tratării COVID care implică utilizarea oxigenului, ce implică un risc de incendiu suplimentar." 

×
TOP articole
x close