"La acest moment nu s-a stabilit încă dacă viitorul Guvern va fi format exclusiv din tehnocraţi, iar discuţiile mai continuă", au arătat sursele citate de agenţia Mediafax.
De altfel, aproape toţi miniştrii PDL s-au adunat, vineri, la Palatul Victoria, pentru discuţii cu Boc şi Croitoru.
Premierul interimar Emil Boc a declarat că la discuţia de vineri de la Guvern cu premierul desemnat Lucian Croitoru i-a oferit acestuia sprijin politic pentru formarea noului Cabinet, inclusiv cu "resurse umane".
"Am avut o întâlnire astăzi cu premierul desemnat, în care l-am asigurat de sprijinul nostru politic, care constă inclusiv în asigurarea resursei umane necesare", a precizat, vineri, Emil Boc, prezent la semnarea unor contracte de finanţare pentru instalarea internetului în şcoli.
Conform surselor citate, PDL a propus lui Coroitoru numirea unor specialişti cu rezultate profesionale greu de contestat cum ar fi Mihai Şeitan, pentru Muncă şi Bogdan Aurescu, pentru Externe. Totodată, o altă varinată de lucru a vizat păstrarea actualului deţinător al portofoliului Justiţiei, Cătălin Predoiu, în viitoarea formulă de guvern invocându-se buna imagine şi percepţie pe care acesta o are la nivelul UE.
Alte voci din PDL susţin că ar fi posibilă şi menţinerea lui Gheorghe Pogea la Finanţe ca unul care a dus greul negocierilor cu FMI şi care ar fi cel mai avizat să continue discuţiile cu delegaţia acestei instituţii internaţionale şi să aplice angajamentele asumate.
Guvernul cu care ar urma Croitoru să se prezinte în faţa parlamentului ar viza crearea a doar 14 ministere conduse de tehnocraţi şi specialişti, care beneficiază însă în momentul de faţă doar de susţinerea PDL.
Marius Vulpe, Antena3.ro