Ferber a sprijinit cererea recentă a Comisiei Europene cu privire la necesitatea unor progrese suplimentare pentru instituirea agenţiei de plăţi care să distribuie fondurile europene agricultorilor români. Pe 10 octombrie, Comisia a comunicat guvernului că are în vedere reţinerea a 25% din banii alocaţi agricultorilor români, dacă administrarea şi controlul sistemului financiar nu sunt puse la punct înainte de 1 decembrie. Până în prezent, problemele se referă la software-ul pentru calcularea sumelor care trebuie plătite şi, de asemenea, la deficienţele legate de sistemul de identificare a parcelelor de pământ şi controalelor la faţa locului.
?Guvernul român are o sarcină foarte clară de îndeplinit. Dacă nu îndeplineşte termenul limită, Uniunea Europeană nu va avea altă posibilitate decât să reţină banii agricultorilor români?, a afirmat Ferber. În 2008, România ar trebui să primească 443 de milioane de euro în plăţi directe pentru fermieri.
Mai multe progrese sunt, de asemenea, necesare în lupta împotriva corupţiei, a adăugat Ferber. ?În ultimul raport asupra progreselor României, din iunie 2007, Comisia Europeană a identificat un număr de puncte unde guvernul trebuie să facă mai multe, cum ar fi îmbunătăţirea condiţiilor în ceea ce priveşte procedurile judecătoreşti de tratare a corupţiei la nivel înalt. Un angajament politic ferm este necesar pentru a face din lupta împotriva corupţiei un proces ireversibil?, a spus Ferber.
Un grup de cinci membri germani ai delegaţiei CDU/CSU în Parlamentul European va vizita România în perioada 7 - 9 noiembrie. Markus Ferber este preşedintele delegaţiei CSU şi copreşedinte al delegaţiei CDU/CSU în Parlamentul European. Ferber este membru al Comisiilor de buget şi control bugetar al Parlamentului European.
Rompres