Antena 3 CNN Politică Europarlamentare: Laszlo Tokes se aşteaptă la fraude

Europarlamentare: Laszlo Tokes se aşteaptă la fraude

Europarlamentare: Laszlo Tokes se aşteaptă la fraude
23 Oct 2007   •   08:44

Episcopul László Tökés acuză Uniunea Democrată a Maghiarilor din România că intenţia pe care a anunţat-o - de a alcătui împreună cu staff-ul campaniei sale electorale o listă comună de candidaturi pentru alegerile parlamentare - nu este sinceră. În cadrul unei emisiuni a postului maghiar de televiziune Duna, Tökés a citat un document intern al UDMR, dat publicităţii săptămâna trecută, potrivit căruia UDMR se pregătea să organizeze campania propriilor candidaţi încă din luna august.

Din acest motiv, episcopul Tökés se aşteaptă la fraude electorale, deoarece în calitate de candidat independent nu poate desemna observatori în birouri electorale, informează postul de televiziune. Pentru prevenirea eventualelor fraudelor electorale, Laszlo Tökés şi staff-ul său de campanie au solicitat în scris preşedintelui Traian Băsescu să modifice prevederile restrictive ale legii electorale.

Totodată, episcopul reformat contează pe sprijinul Uniunii Europene şi pe cel al Partidului Popular European, pe lângă care a făcut demersuri - potrivit propriei afirmaţii ? ?să acorde o atenţie mai mare corectitudinii alegerilor în România şi să trimită observatori?. În plus, Tökés şi susţinătorii săi doresc să trimită observatori la toate circumscripţiile electorale prin utilizarea mandatelor unor organizaţii civice şi ale unor partide politice, adaugă Duna.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close