Antena 3 CNN Politică Eugen Tomac: „Basarabia trebuie să spună astăzi un DA hotărât pentru Europa”

Eugen Tomac: „Basarabia trebuie să spună astăzi un DA hotărât pentru Europa”

eugen tomac
Eugen Tomac spune că „un DA la referendum este echivalent cu desprinderea definitivă de influența malefică a Moscovei” / sursă foto: Facebook
20 Oct 2024   •   15:52

Eugen Tomac, europarlamentar și președintele PMP, a afirmat duminică, în cadrul unei postări pe Facebook, faptul că „Basarabia trebuie să spună astăzi un DA hotărât pentru Europa” și că „integrarea în Uniunea Europeană este primul pas spre unirea celor două state românești.”

„Mult succes românilor din Republica Moldova!

Basarabia trebuie să spună astăzi un DA hotărât pentru Europa.

Integrarea în Uniunea Europeană este primul pas spre unirea celor două state românești!

Un DA la referendum este echivalent cu desprinderea definitivă de influența malefică a Moscovei. Timp de mai bine de două secole, acest ținut românesc a fost ținut sub cizma imperiului rus, indiferent de numele său.

Ziua de astăzi trebuie să rămână în istorie drept ziua eliberării de sub imperiul răului!”, a scris Eugen Tomac, pe pagina de Facebook.

Astăzi, în Republica Moldova are loc un vot dublu – cetățenii statului vecin vor merge să-și aleagă președintele în cadrul alegerilor prezidențiale la termen, dar vor alege și viitorul țării lor într-un referendum în care sunt întrebați dacă își doresc aderarea la Uniunea Europeană.

O victorie pentru „Da” la referendum înseamnă consolidarea poziției pro-occidentale și pro-europene a țării și ar însemna că Republica Moldova își va continua reformele democratice și judiciare pentru a deveni un stat modern capabil să se alăture blocului european.

 

×
Parteneri
x close