Antena 3 CNN Politică Eugen Teodorovici îl atacă Florin Cîțu pe tema rachetelor Patriot: Cât este de bine-intenționat în privința finanțelor României?

Eugen Teodorovici îl atacă Florin Cîțu pe tema rachetelor Patriot: Cât este de bine-intenționat în privința finanțelor României?

3 minute de citit Publicat la 10:50 20 Feb 2020 Modificat la 10:50 20 Feb 2020
o_1e1gslidoj1d1nui1j11pob187ab.jpg

Fostul ministru susține că ”a fi patriot nu înseamnă să te grăbești să plătești în avans achiziția unui sistem de rachete Patriot, știind că astfel afectezi stabilitatea economică a țării tale”.

”Părerile și declarațiile lui Cîțu sunt prea puțin relevante pentru mine atunci când face aprecieri legate de persoana mea, dar, din păcate, devin importante atunci când, făcute dintr-o poziție de înaltă demnitate publică, generează efecte grave pentru economia națională. Pentru că am mai spus-o și o repet: decizia finală privind posibilitatea realizării tuturor proiectelor pentru țară propuse de miniștrii unui guvern stă în puterea premierului și a ministrului de finanțe”, a mai scris Eugen Teorodovici, pe Facebook.

Mesajul lui Eugen Teodorovici pe tema rachetelor Patriot

Din seria PNL-isme și AntiRomânisme - Fake News 2: ”Necesitatea plății în 2019, ÎN AVANS, a rachetelor Patriot”

Cât este Cîțu de bine intenționat în privința finanțelor României? Cât este Cîțu de PATRIOT?

După logica ministrului de finanțe din guvernul Orban I / II, chiar și Președintele Donald Trump ar trebui acuzat pentru că susține cu tărie “America First” și pentru că se asigură ca forțele armate americane să cumpere numai echipamente militare produse în SUA.

Cîțu nu a înțeles și nici nu va fi capabil vreodată să priceapă că trebuie să păstrezi echilibrul absolut necesar în tot ceea ce presupune securitatea și siguranță națională.

Nu va înțelege niciodată că a fi PATRIOT nu înseamnă să te grăbești să plătești ÎN AVANS achiziția unui sistem de rachete Patriot (pe care într-o exprimare mai plastică le-am numit "fiare"), știind că plătind, afectezi stabilitatea economică a țării tale.

Nu va înțelege că a fi serios în relația cu NATO este la fel de important cu a fi serios în relația cu Uniunea Europeană și cu toate statele cu care România are acorduri și parteneriate externe. Și nici că a fi responsabil pentru securitatea și siguranța națională, înseamnă a fi responsabil pentru tot ceea ce presupune aceasta: securitate economică, socială, energetică, nucleară, alimentară, educațională, sanitară etc.

Părerile și declarațiile lui Cîțu sunt prea puțin relevante pentru mine atunci când face aprecieri legate de persoana mea, dar, din păcate, devin importante atunci când, făcute dintr-o poziție de înaltă demnitate publică, generează efecte grave pentru economia națională. Pentru că am mai spus-o și o repet: decizia finală privind posibilitatea realizării tuturor proiectelor pentru țară propuse de miniștrii unui guvern stă în puterea premierului și a ministrului de finanțe.

Așadar, #insist să afirm că, pentru securitatea economică a României, nu trebuia ca guvernul Orban I să crească artificial deficitul bugetar pe 2019 și de asemenea, #insist că se impune a fi investigată această acțiune ce contravine intereselor economice ale țării, în condițiile în care îmi doresc să putem și noi să producem tehnică militară în România și să beneficiem astfel în cadrul Alianței Nord Atlantice, și din punct de vedere economic!

Mă întreb:

1. Cât poate fi Cîțu de anti-român?

2. Ale cui interese le deservește Vasile Florin Cîțu, căci prin faptele sale, sigur nu ale României!?
Sper ca acest Cîțu să dispară cât mai repede din Guvernul țării noastre, căci mi-e și frică să aflu răspunsul!

P.S.: Vă rog și pe dumneavoastră să faceți un exercițiu de sinceritate și să răspundeți la următoarele întrebări:

Câți dintre oamenii de afaceri se grăbesc să plătească anul acesta o factură aferentă unor produse ce urmează a le fi livrate anul viitor?

Câți dintre oamenii de afaceri negociază (sau măcar încearcă!) cu furnizorul plata la un termen ulterior livrării?

Așadar, de ce ar proceda un guvern (care se vrea liberal) exact invers decât se procedează în economia de piață?

Ce amenințare iminentă ne păștea în decembrie 2019, de nu se putea amâna plata respectivului sistemul de rachete Patriot pentru ianuarie-februarie 2020, mai ales că încă nici măcar nu ni s-au livrat respectivele rachete?

De ce a determinat Cîțu în decembrie 2019, deliberat și premeditat, ca România să fie declarată acum, în 2020, de către Comisia Europeană, în procedură de deficit excesiv, riscând astfel să primim curând un rating de țară degradat, care va conduce implicit la costuri mai mari la credite și astfel, la costuri mai mari pentru fiecare român? Precizez că plata ÎN AVANS pentru acest sistem de rachete (aprox. 3,9 miliarde dolari SUA, reprezentând circa 1,5% din PIB) a contribuit consistent la depășirea deficitului de 3% al bugetului României în 2019, în condițiile în care eu i-am predat bugetul lui Cîțu cu un deficit de 2,8% (cu luna octombrie 2019, inclusiv).

×
Etichete: Eugen Teodorovici
x close