Antena 3 CNN Politică Emilian Frâncu: 12 parlamentari PD-L poartă "discuţii exploratorii" pentru trecerea la PNL

Emilian Frâncu: 12 parlamentari PD-L poartă "discuţii exploratorii" pentru trecerea la PNL

Emilian Frâncu: 12 parlamentari PD-L poartă "discuţii exploratorii" pentru trecerea la PNL
30 Iul 2010   •   17:41

Emilian Frâncu, viceliderul senatorilor PNL, a declarat, vineri, că 12 parlamentari PD-L poartă discuţii "discuţii exploratorii" pentru trecerea la PNL, deoarece sunt nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi de conducerea partidului, relatează Mediafax.

"Din discuţiile pe care le-am avut cu anumiţi colegi din judeţ, mai ales din judeţele din Moldova şi Transilvania, am însumat şi am simţit că sunt aproximativ 32 de colegi parlamentari din PDL care şi-au exprimat nemulţumirea asupra modului în care conducerea PDL îi tratează în acest moment, în sensul că nu se consultă deloc cu ei atunci când sunt luate decizii economice, politice şi de orice natură. Unii se simt marginalizaţi, dezamăgiţi", a spus Frâncu.

El a precizat că că, dintre ei, opt senatori şi patru deputaţi ar opta către PNL după ce au purtat "discuţii exploratorii cu colegi din PNL".

În acelaşi timp, senatorul PNL, a menţionat că, cu ocazia anumitor evenimente locale a putut fi observată "o apropiere" de PSD a unora dintre cei 32 de parlamentari PDL nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi de conducerea partidului.

Liberalul nu a dorit să menţioneze din ce judeţe sunt parlamentarii democrat-liberali nemulţumiţi."Nu pot să precizez ce judeţe pentru că în acel moment orice discuţie, orice negociere ar fi închisă. Ar fi presiuni mult prea mari în faza de început a unor tatonări şi nu e bine, nu vreau să creez un handicap pentru colegii mei care poartă în acest moment discuţii", a declarat el.

Emilian Frâncu a mai spus că, după părerea sa, în momentul în care moţiunea de cenzură trece şi suspendarea se produce, va exista un scenariu previzibil ca preşedintele Senatului să-l numească premier, probabil, "ori pe Klaus Iohannis, ori pe altă persoană publică ce nu este implicată politic".

"Ori se va face un guvern de tehnocraţi cu sprijin PSD şi PNL, ori un guvern politic PNL-PSD, condus însă de o persoană neutră, care să atenueze puţin din ritmul acesta năucitor al gafelor guvernamentale, al acestor schimbări de pe o zi pe alta, care fac ca instabilitatea să fie mai îngrozitoare decât realitatea în sine", a declarat senatorul liberal.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Cele mai noi știri
Parteneri
x close