?Ecranocraţia şi conducerea televiziunii care îşi arogă toate puterile reprezintă un fapt care este peste tot, un fapt mondial, dar la noi, atinge aberante cote. Vă invit să facem o analiză a acestei componente, care în anul electoral va fi cea care va decide. Televiziunea decide cine conduce România, televiziunea decide care sunt valorile culturale, ştiinţifice, televiziunea spune dacă reprezinţi ceva sau nu. Şi nu televiziunea, ci nişte oameni din televiziune?, a declarat Emil Constantinescu.
Constantinescu a criticat ?aroganţa şi lăcomia? televiziunilor, făcând o paralelă cu situaţia de criză actuală, cauzată de ?aroganţa şi lăcomia băncilor?.
Confuzie, neîncredere, nemulţumire sunt cele trei simptome de criză morală pe care Emil Constantinescu le-a diagnosticat la nivelul societăţii româneşti. ?Analiza mea privind societatea românească arată că ea poate fi caracterizată prin trei cuvinte: confuzie, neîncredere, nemulţumire. Dacă nu e o criză economică, nu e politică, nu e socială (...) este o criză morală profundă?, a afirmat Constantinescu.
În opinia fostului preşedinte, vina pentru acestă criză morală nu o poartă doar clasa politică, deja ?anchetată, judecată, condamnată?, ci şi electoratul care trebuie ?reformat?.?Marea problemă a societăţii o constituie în acest moment electoratul?, consideră Emil Constantinescu, comparând românii cu drept de vot cu cei din Belarus, care ?doreşte şi are o conducere autoritară?.
Antena3.ro