România nu are nici acum, la câţiva ani de la declanşarea crizei economice, o strategie bună pentru ieşirea din impas şi nici nu dă semne în acest sens, a declarat, marţi seara, fostul preşedinte al ţării, Emil Constantinescu, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.
"După ani buni de la declanşare crizei economice mondiale, România nu are o strategie proprie de ieşire din criză şi nu se văd nici un fel de semne, asta e problema. Nu avem nimic relevant pentru situaţia prezentă. Noi nu avem un inventar al posibilităţilor noastre. Asta este o problemă care trebuie să preocupe societatea civilă româneacă", este de părere fostul preşedinte al României, Emil Costantinescu.
De aceeaşi părere este şi succesorul său, Ion Iliescu.
"Se observă lipsa unor măsuri concrete care să asigure ieşirea din această stare de criză. Lipseşte strategie, un program propriu - aşa cum spunea şi Constantinescu - care să mobilizeze resursele, potenţialul de care dispune societatea şi care să creeze o perspectivă", a spus fostul şef al statului, Ion Iliescu, la Antena 3.
Deşi politicienii de la noi dau semne că nu par să vadă semnele unei crize economice, cu toate că marţi, bursele din toată lumea au scăzut vertiginos, ca şi bursa de la Bucureşti, analiştii economici susţin că ne confruntăm cu această problemă mondială.
"Cred că asistăm nu la o a doua criză economică, ci la o continuare a crizei din 2007-2008, deci nu este una nouă, ci o corecţie la ce s-a întâmplat până în prezent", a precizat Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI.