Antena 3 CNN Politică Emil Boc: Cu cât rămânem încremeniţi în actuala structură, cu atât vom avea mai puţini bani europeni

Emil Boc: Cu cât rămânem încremeniţi în actuala structură, cu atât vom avea mai puţini bani europeni

1 minut de citit Publicat la 16:53 11 Iun 2011 Modificat la 16:53 11 Iun 2011
Emil Boc: Cu cât rămânem încremeniţi în actuala structură, cu atât vom avea mai puţini bani europeni
Foto: INTACT Images
Premierul Emil Boc a susţinut o conferinţă de presă la sediul PDL, în care a discutat despre reorganizarea administrativ teritorială a ţării şi despre afirmaţiile liderii „alianţei socialiste” cu privire la alocările din fondul de rezervă al Guvernului către administraţiile locale.

"În ceea ce priveşte alocările financiare din fondul de rezervă al guvernului către administraţiile locale. Am observat că liderii alianţei socialiste au constatat că acestea sunt profund politice şi, în consecinţă, le critică. Fac precizarea că în 2007 şi în 2008, la guvernare s-a aflat PNL-ul, susţinut de către PSD. În 2007, PDL-ul, din fondul de rezervă a avut 6,89%, PSD-ul a avut 43%, PNL-ul 38%, UDMR 6%. Dacă mergem la anul 2008, această situaţie se păstrează în continuare. PDL-ul 10%, PSD-ul 48%, PNL-ul 29%. Aproape 80% din banii care s-au dat din fondul de rezervă în 2008 s-au dus la PSD şi PNL. Asta înseamnă alocare pe criterii politice din fondul de rezervă”, a declarat Emil Boc.
 


Premierul a vorbit şi despre reorganizarea administrativ teritorială propusă de USL: "Modelul propus de alianţa socialistă presupune înfiinţarea unei noi structuri administrative. Deci pe lângă ce avem acum, comune, oraşe, municipii, judeţe, PSD-ul şi PNL-ul propun să se înfiinţeze şi regiunea. Adică un nou palier administrativ. Acesta presupune revizuirea Constituţiei. Deci din start, proiectul PSD-PNL porneşte cu o amânare”, a subliniat Boc în conferinţa de presă.
 


Preşedintele PDL nu a uitat să specifice câteva dintre avantajele propunerii PDL. "Propunerea PDL nu vizează apariţia unei noi structuri administrative, ci porneşte de la comasarea judeţelor. Forma finală a proiectului va fi decisă în cadrul coaliţiei. Primul avantaj major este că se poate realiza fără revizuirea Constituţiei, prin respectarea actualului cadru constituţional, deci nu presupune amânare, cum arată USL, până în 2016.


De altfel, "una dintre cele mai importante propuneri ale PDL” în ceea ce priveşte reorganizarea administrativ teritorială se referă la diminuarea şi restructurarea reţelelor clientelare constituite în cursul timpului. "Poate este una dintre cele mai importante realizări sau modificări pe care le presupune reforma propusă de PDL. Gândiţi-vă că actuala organizare organizare administrativ-teritorială este din 1968, din timpurile comunismului", a adăugat Boc.
 

×
x close