Pe data de 31 decembrie 2008, toţi angajaţii Guvernului de la etajele 2 şi 3 ale Palatului Victoria au primit vestea că trebuie să plece din birouri; fără hârtii, fără acte, fără nimic. Marea grabă, susţine Jurnalul Naţional, era generată de dorinţa de a-i face minister Elenei Udrea.
Printre victimele "curăţeniei" de urgenţă s-au aflat secretari de stat, consilierii încă în funcţie şi funcţionarii guvernamentali din aparatul de lucru.
Culmea a fost atinsă, însă, de evacuarea silită a Cancelariei premierului. Surse din Palatul Victoria au declarat pentru Jurnalul Naţional că premierul Emil Boc a chemat la el angajaţi ai compartimentului administrativ al Secretariatului General al Guvernului şi le-a scris, personal, pe un bileţel încăperile care trebuie eliberate urgent.
Interesant, atrag atenţia jurnaliştii este faptul că, deocamdată, evacuaţilor în regim de urgenţă nu li s-au oferit spaţii necesare desfăşurării activităţii guvernamentale.
La numai 35 de ani, Elena Udrea a avut o ascensiune rapidă pe scena politică. A fost, pe rând, consilier juridic la PSD, membru PNL, secretar executiv al PD-L, şef al Cancelariei prezidenţiale, deputat şi, în prezent, ministru al Turismului. Totul în numai şase ani.
La alegerile parlamentare uninominale din 30 noiembrie 2008, Elena Udrea a câştigat un mandat de deputat după redistribuire. A fost, însă, doar deputat trei zile pentru că, la 22 decembrie, a fost învestită şi ministru al Turismului.
Numele Elenei Udrea este asociat, prin soţul ei, Dorin Cocoş, şi de afacerile cu parcări în Bucureşti. Udrea spunea că soţul ei a vândut acţiunile pe care le deţinea încă din iunie 2004 la firma Dali. În declaraţia de interese depusă la mijlocul lunii trecute la Camera Deputaţilor, Udrea scrie, însă, că deţine 50% din acţiunile firmei Dalli International SRL.
Antena 3