Antena 3 CNN Politică Elena Udrea: Dacă aş fi mamă, nu aş putea sta departe de muncă mai mult de câteva luni

Elena Udrea: Dacă aş fi mamă, nu aş putea sta departe de muncă mai mult de câteva luni

Elena Udrea: Dacă aş fi mamă, nu aş putea sta departe de muncă mai mult de câteva luni
Foto: Intact Images
05 Dec 2010   •   17:36

În plin scandal privind reducerea perioadei concediului maternal, Elena Udrea a declarat că, în cazul în care ar fi mamă, nu ar lipsi mai mult de câteva luni de la serviciu. Ministrul Turismului a făcut această declaraţie în timpul unei conferinţe de presă, după ce a fost întrebată de un jurnalist ce ar face dacă ar fi mamă: ar prefera să stea acasă să-şi crească copilul pe bani mai mulţi şi pe o perioadă mai scurtă sau pe bani mai puţini şi pe o perioadă mai lungă?

"Eu am o colegă care a venit la muncă, e adevărat era asta în campanie electorală, la două săptămâni după ce a născut. Mi-e greu să spun ce aş face eu dacă aş fi mamă, pentru lucrurile astea le ştii doar dacă ţi se întâmplă. Cu siguranţă că nu aş putea să stau departe de muncă mai mult de câteva luni", a răspuns ministrul, citat de Mediafax.

Elena Udrea a evitat să declare ce variantă pentru reducerea concediului maternal susţine. "Sunt mai multe variante de lucru, toate au în vedere interesul copilului, în primul rând", a adăugat ministrul Turismului.

Primul-ministru Emil Boc a declarat miercuri că o hotărâre în privinţa concediului maternal urmează să fie luată după finalizarea dezbaterii publice şi după ce vor fi ascultate toate părerile. "Vom lua o decizie după ce se va finaliza dezbaterea publică şi după discuţiile din coaliţie. Vom lua o decizie pe care o vom anunţa. Până atunci, evident, ascultăm toate părerile şi opiniile care se exprimă pe acest subiect şi după ce această perioadă va fi finalizată vom anunţa decizia Guvernului", a declarat Emil Boc.
 
Guvernul a anunţat săptămâna trecută că ia în calcul trei variante pentru modificarea legii mamelor. Prima presupune reducerea concediului maternal la şase luni şi menţinerea indemnizaţiei la acelaşi nivel. Celelalte două presupun menţinerea termenului de 2 ani şi reducerea indemnizaţiilor.

 

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea concediu maternal munca
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close