Antena 3 CNN Politică Elena Udrea dă vina pe lege pentru dosarul "Gala Bute"

Elena Udrea dă vina pe lege pentru dosarul "Gala Bute"

udrea.jpg
Foto: Agerpres
17 Aug 2015   •   07:54

Elena Udrea foloseşte legislaţia europeană în apărarea sa. Protejata lui Traian Băsescu susţine acum că infracţiunea de abuz în seviciu, obiectul dosarului Gala Bute, nu există în nicio altă ţară din Uniunea Europeană.

"Numai în România este posibil să fii arestat pentru abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu", spune Udrea.

În plus, oricine poate fi cercetat pentru abuz în serviciu doar pentru că a deţinut o funcţie publică.

"În Europa nu sunt considerate infracţiuni. (...) În România, în schimb, pentru abuz în serviciu poţi aresta pe oricine a deţinut o funcţie publică, sau poţi fi acuzat de complicitate la abuz în serviciu, cum a fost Videanu în cazul Bica", a spus Elena Udrea.

Elena Udrea susţine că şi anchetarea fostului său soţ, Dorin Cocoş, în dosarul Microsoft, a fost o acţiune a instituţiilor care au vrut să o oprească pe ea din cursa electorală pentru preşedinţia României.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi cerut şi primit 9 milioane de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft. În plus, Cocoş ar fi cerut alte 17 milioane şi jumătate de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, ca să intervină în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft.

Udrea recunoaşte că, pe timpul guvernării PDL, încă din 2010, erau probleme legate de justiţie, şi chiar ea însăşi a făcut parte din angrenajul care a făcut posibile abuzuri, însă susţine că pe atunci a confundat acele acţiuni cu întărirea statului de drept.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea dosarul gala bute
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close