Antena 3 CNN Politică Elena Lasconi, atac la ÎPS Teodosie: „O prezenţă toxică. E coloana rusă din România"

Elena Lasconi, atac la ÎPS Teodosie: „O prezenţă toxică. E coloana rusă din România"

Elena Lasconi, atac la ÎPS Teodosie: „O prezenţă toxică. E coloana rusă din România"
Elena Lasconi a reacţionat vehement la declaraţiile controvesate făcute de ÎPS Teodosie. Sursa foto: Antena 3 CNN | Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2024   •   22:57

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, care candidează pentru şefia USR, a comentat declaraţiile controversate ale lui ÎPS Teodosie şi a afirmat că ”nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită”.

”Nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită. Iar asta e valabilă şi în relaţii de cuplu. Şi în relaţii de prietenie. Şi în business. Şi în politică. Şi peste tot”, a scris, luni, pe Facebook, Elena Lasconi.

Primarul din Câmpulug Muscel, Elena Lasconi, a adăugat că ”abuzul nu trebuie niciodată tolerat”.

”Sfatul meu pentru orice persoană abuzată este să se depărteze de prezenţa toxică din viaţa ei.

O astfel de prezenţă toxică în societatea românească este şi ÎPS Teodosie, ce reprezintă coloana rusă din România. Astfel de declaraţii repetate tot mai des ne arată un personaj care s-a rupt nu doar de societate, dar şi de Dumnezeu. Ce trist”, a mai scris Elena Lasconi.

Elena Lasconi candidează pentru şefia USR şi a anunţat că-şi va asuma şi o candidatură la alegerile prezidenţiale, în cazul în care ar conduce formaţiunea politică.

Declarația primarului din Câmpulung Muscel vine după ce ÎPS Teodosie  i-a spus unei femei abuzate de soț că „trebuie să își ducă crucea”

Mai exact, întrebat, într-o emisiune la un post de radio, de către o femeie, cum se poate vindeca într-o relaţie cu un soţ abuziv, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a sfătuit enoriaşa să îşi ”ducă crucea”, fiindcă a primit ”taina cununiei”.

La scut timp după aceste declarații care au stârnit controverse în spaţiul public şi chiar reacţii tranșante din partea ministrului Familiei, dar şi a ministrului Justiției, Arhiepiscopia Tomisului a afirmat că aprecierea unui abuz o face legea statului şi că ÎPS Teodosie a oferit o soluţie strict duhovnicească.

 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un actor care participa la FITS a fost găsit inconştient, în centrul Sibiului
x close