Antena 3 CNN Politică Elena Lasconi este noul președinte al USR. Ea și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale

Elena Lasconi este noul președinte al USR. Ea și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale

Elena Lasconi este noul președinte al USR. Ea și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale
Elena Lasconi a câștigat alegerile interne cu peste 68% din voturi | Sursă foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    26 Iun 2024   •   13:41

Elena Lasconi este oficial noul președinte al USR, după ce a câștigat din primul tur al alegerilor interne, cu peste 68% din voturi.

Lasconi a câștigat cu 7.701 de voturi, adică un procent de 68,14%.

11.333 de membri USR au votat din 25.607 cu drept de vot.

„De astăzi începe reconstrucția USR. Am câștigat aceste alegeri de Ziua Drapelului. Sunt mandră că sunt româncă. M-aș bucura ca în această seară să îl fluturăm cu toții și să ne bucurăm de victoria echipei naționale de fotbal la Campionatul European”, a spus Lasconi imediat după primirea rezultatului.

În discursul său, noul lider USR și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale.

„O să îmi depun candidatura, pentru că, după cum bine ştiţi, pe data de 29, sâmbătă, o să avem congres şi în USR funcţionează democraţia şi probabil că o să avem mai muţi candidaţi care vor dori să devină candidatul USR pentru funcţia supremă în stat, iar eu îmi voi depune această candidatură pentru sâmbătă. Trebuie să o fac cel târziu mâine”, a spus Lasconi.

„Concentrarea puterii în mâinile unor partide învechite și mimarea că ar consulta populația, românii din 4 în 4 ani, le-au adus românilor doar dispreț, furt din buzunarele celor care muncesc și sunt de bună credință. Asta a dus la slăbirea statului”, a spus Elena Lasconi în discursul său.

De asemenea, ea a precizat că nu crede că se va mai păstra formatul de alianță cu PMP și FD.

Lasconi a spus că își va lua concediu de odihnă de la Primăria Câmpulung Muscel, pentru că va fi la București în perioada următoare.

„Am foarte multe zile de concediu de luat şi ceea ce este cel mai important (..) încă de când am devenit primar eu am crescut o echipă şi asta vreau să fac şi în USR. Pot să deleg unor oameni toate atribuţiile pe care le am, şi am început să cresc oameni care să poată să îmi ia locul (..) dacă îmbătrânesc şi să continue proiectele bune pentru dezvoltarea oraşului. Asta ar trebui să facă un lider. Eu voi fi la Bucureşti, în toată această perioadă. Îmi voi lua concediu de odihnă, pentru că am tot dreptul să fac asta”, a explicat Lasconi. 

USR are un nou președinte

USR are un nou președinte

Publicată de USR pe Miercuri, 26 iunie 2024

×
Subiecte în articol: Elena Lasconi USR
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Garry Kasparov: Războiul pornit de Putin se răspândește
x close