Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă a sunat-o pe Elena Lasconi. Noua șefa a USR: „Sunt un om al dialogului"

Nicolae Ciucă a sunat-o pe Elena Lasconi. Noua șefa a USR: „Sunt un om al dialogului"

Nicolae Ciucă a sunat-o pe Elena Lasconi. Noua șefa a USR: „Sunt un om al dialogului"
Edilul a dezvăluit la Antena 3 CNN telefoanele primite astăzi de la partidele politice şi ce alianţe se prefigurează. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2024   •   18:04

Elena Lasconi, primarul reales în Câmpulung Muscel, și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale după ce a ieșit președinte USR după primul tur de scrutin. Edilul a dezvăluit la Antena 3 CNN telefoanele primite astăzi de la partidele politice şi ce alianţe se prefigurează. 

„M-a sunat multă lume. M-a sunat și domnul Ciucă, mi-a scris şi domnul Ciolacu. Ciucă m-a sunat să mă felicite. Dacă cineva declară că dorește să aibă discuții cu USR, 100% în mine va găsi întotdeauna un om al dialogului", a spus Elena Lasconi.

Întrebată ce discuții ar putea avea USR cu PNL, având în vedere scandalul privind alegerile prezidențiale, Elena Lasconi a spus: 

„PNL ar trebui să ne spună dacă se dezice de PSD sau rămâne tot prelocul PSD-ul. Ce pot să vă promit este că după ce voi avea discuții vă voi comunica(...) Eu nu iau decizii de una singură.

„Colegii mei sau fript cu o alianță. Electoratul are întotdeauna dreptate"

Întrebată în continuare dacă la alegerile prezidențiale l-ar putea susţine pe Nicolae Ciucă, Elena Lasconi a spus:

„Ştiți care e treaba, Colegii mei sau fript cu o alianță. Acuma electoratul ne-a arătat, românii au întotdeauna dreptate. Eu voi discuta în primul și în primul rând cu colegii mei. Sâmbătă noaptea o să avem un nou birou național și conducerea înseamnă președinte biroul național, comitetul politic. Dar trebuie neapărat să luăm legătura și cu oamenii din filiale, care sunt extrem de dezamăgiți, pentru că au fost foarte multe probleme cu această alianță și oamenii sunt nemulțumiți", a spus Elena Lasconi care a dezvăluit că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Elena Lasconi. „Eu respect votul colegilor mei. Cătălin Drulă nu e pe nicio listă"

Referitor la o discuție şi cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, Elena Lasconi a spus: 

„Dar nu vă imaginați că o să facem alianță cu PSD. Sunt multe lucruri de discutat, dar vă spun că după ce voi discuta cu oricine, fie că este din opoziție, fie că este de la guvernare, o să comunic, (...) Deci eu sunt în momentul ăsta președintele USR-ului și sâmbătă urmează ca toți delegații de la congres să voteze noul Biroul Național. Dar eu respect votul colegilor mei și nu am cum să mă pun împotriva unui vot democratic, dar din câte știu până acum, Cătălin Drulă nu se află pe nicio listă și nu am verificat ultima dată aplicația, că avem o aplicație care toată lumea și-a depus deja candidaturile. La ora 16:00 s-a finalizat depunerea candidaturilor pentru listele din Biroul Național. Despre parlamentare o să vorbim după prezidențiale", a spus Elena Lasconi.

Elena Lasconi: „Alianţa cu PMP şi Forţa Dreptei nu mai există"

Întrebată ce se va întâmpla cu alianţa cu PMP şi cu Forţa Dreptei, edilul din Câmpulung Muscel a spus:

„Alianța nu mai există. Ea a fost făcută doar pentru alegerile locale şi europarlamentare. (...) V-am spus e o mare dezamăgire în teritoriu, în rândul colegilor mei de la USR, pentru ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri locale și europarlamentare în țară. O să discutăm. Eu nu iau decizii de una singură și cred că asta e înțelept să fac", a mai spus Elena Lasconi.

Întrebată apoi dacă fiica ei o sprijină în tot acest demers, edilul a spus că a felicitat-o şi este foarte mândră de ea. .

„Chiar mi-a spus că e foarte mândră de mine și că mă iubește", a conchis Elena Lasconi, la Antena 3 CNN. 

Elena Lasconi: „Am o singură sensibilitate cu căsătoriile. Statul nu are de ce să intervină în dormitorul nimănui"

Elena Lasconi, noul preşedinte al USR, a declarat miercuri că în privinţa familiei tradiţionale are o singură sensibilitate cu căsătoriile, ea precizând că vede căsătoria ca fiind între un bărbat şi o femeie şi adăugând că susţine parteneriatul civil cu toată fiinţa ei, fără nicio discuţie. Statul nu are de ce să intervină în dormitorul nimănui şi în viaţa nimănui, a mai spus aceasta, notează news.ro

„V-am spus, am o singură sensibilitate cu căsătoriile, căsătoria o văd între un bărbat şi o femeie (..) şi susţin parteneriatul civil cu toată fiinţa mea. Fără nicio discuţie. USR este un partid de dreapta, un partid pro libertate şi eu cred că statul nu are de ce să intervină în dormitorul nimănui şi în viaţa nimănui, ci ar trebui să se ocupe să facă în aşa fel încât oamenii să trăiască mai bine aici şi să nu îşi dorească să plece din ţara asta”, a spus Lasconi.

Ea a precizat că „singurul partid progresist este PSD”. „Eu nu am auzit (..) vreodată să îl fi întrebat pe Ciolacu despre treaba cu gay. Ce părere are el? Că ei se declară progresisţi, la noi nu spune nicăieri că suntem progresişti”, a mai afirmat Lasconi.

„Centru-dreapta, partid pro-libertate, aia înseamnă respect faţă de cetăţean, statul nu trebuie să intervină în viaţa omului”, a mai spus ea. 

×
Subiecte în articol: Elena Lasconi Alegeri usr
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Virus periculos într-o localitate din Italia. Peste 300 de oameni au ajuns la spital
x close