Antena 3 CNN Politică Elena Lasconi are grijă de un mușuroi de furnici: „Le pun pâine cu dulceață. Nu se atinge nimeni de ele”

Elena Lasconi are grijă de un mușuroi de furnici: „Le pun pâine cu dulceață. Nu se atinge nimeni de ele”

elena lasconi si mihai gadea
Elena Lasconi i-a arătat lui Mihai Gâdea muşuroiul de furnici de care are grijă în livada sa din Câmpulung Muscel. FOTO: Antena 3 CNN
de B.C.    |    10 Sep 2024   •   11:11

Imagini inedite cu Elena Lasconi. Preşedintele USR i-a arătat lui Mihai Gâdea muşuroiul de furnici de care are grijă în livada sa din Câmpulung Muscel şi a împărţit cu moderatorul Sintezei Zilei o prună ruptă direct dintr-un copac. 

Elena Lasconi l-a plimbat pe Mihai Gâdea prin curte, i-a prezentat „mușuroiul de furnici” pe care îl crește, a rupt o prună dintr-un copac și au dat „noroc” cu jumătățile de prună.

„Aici am un mușuroi de furnici. Şi-am pus aseară niște pâine, dar să știi că nu sunt atâta de fan pâine cât dulciuri, să fie dulce. Am grijă de de furnicuțe. E o lecție din copilărie, să oferi mâncare celor mai mici. La un moment dat cineva cu un buldozer a venit ca să-mi mai îndrepte aici terenul și am zis băi, orice, dar nu vă atingeți, că jar mâncați”, i-a povestit Elena Lasconi lui Mihai Gâdea.

Elena Lasconi a mai dezvăluit, în interviu, cele mai importante părți din viaţa sa care au determinat-o să lupte pentru a deveni un om a cărui misiune este să-i unească pe cei din jur. 

Interviul a fost realizat la casa edilului din Câmpulung Muscel, o locuință pe care a descris-o ca fiind căminul visurilor sale. 

„Tot timpul m-am vizualizat că o să fiu o bunică cu trei nepoţi, că o să am un sorț şi o să fac cozonaci. Mă vizualizam undeva la munte într-o casă de lemn. Asta îmi doream. Toată copilăria mea am deschis geamul şi vedeam Retezatul. Sunt fată de munte şi am încercat să caut teren ca să îmi fac o căbănuţă. Pe Valea Prahovei nu te puteai apropia atunci.

Şi am auzit în redacție că unii colegi şi-au luat o casă la Câmpulung. Asta se întâmpla în urmă cu 21 de ani. Şi am cerut numărul agentului imobiliar, căruia anul acesta i-am cununat băiatul.

Casa stătea să cadă. Nu mi-au spus că există o casă dărăpănată. Eu voiam atât: să fie un teren care să aibă în capăt un pârău şi de acolo să pornească pădurea. Toţi banii pe care i-am făcut i-am investit aici" a povestit Elena Lasconi, care a subliniat că are un mare respect pentru viaţă, pentru animale, pentru plante, lucru pe care l-a învățat de la bunica sa.

Interviul cu Elena Lasconi poate fi urmărit, pe larg, în materialul video de mai jos. 

×
Subiecte în articol: Elena Lasconi Mihai Gâdea interviu furnici
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close