Antena 3 CNN Politică Elena Lasconi a spus pe cine va numi premier, dacă ar ajunge preşedinte: „Un om capabil, cu multă experienţă în administraţie"

Elena Lasconi a spus pe cine va numi premier, dacă ar ajunge preşedinte: „Un om capabil, cu multă experienţă în administraţie"

Elena Lasconi - hepta
Elena Lasconi, preşedintele USR şi candidat la alegerile prezidenţiale din acest an. Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    29 Aug 2024   •   01:27

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, în cazul în care ar ajunge la Cotroceni, l-ar propune pe preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, pentru funcţia de premier, notează Agerpres. 

Întrebată, la Digi 24, dacă ar fi de acord ca USR să semneze o înţelegere cu PNL, pentru susţinere în turul doi al alegerilor prezidenţiale, ea s-a declarat convinsă că preşedintele liberal, Nicolae Ciucă, ar semna un astfel de acord. Pe de altă parte, Lasconi susţine că Nicolae Ciucă "este mult mai jos în sondaje" decât ea.

"Sunt dispusă dialogului cu forţele de dreapta, inclusiv PNL, pentru binele României, pentru că suntem foarte rău şi cred că în 2025 o să zicem: 'Bine ai venit, 2008 sau 2007'. Nici nu ştiu dacă îşi doreşte cineva foarte tare să guverneze anul viitor. Va fi un an foarte complicat după creşterile de taxe de anul acesta, după toate scumpirile, după creditele care au fost făcute de Guvern. Va fi un an foarte complicat", a spus ea.

Lasconi a mai precizat că, în schimbul susţinerii PNL, cele două partide ar ajunge să guverneze împreună. Totodată, a precizat că, într-o astfel de variantă, ea va propune numele viitorului premier.

"Propunerea o să vină de la mine. (...) Avem mai multe variante. Şi în USR există oameni competenţi, dar v-am spus că voi fi preşedintele care va lua decizii care să fie bune pentru România şi pentru dezvoltarea României. Omul pe care îl apreciez enorm şi de la care am şi învăţat multe este domnul Bolojan.

Şi eu cred că în funcţia de prim-ministru ar trebui să fie un om capabil, cu multă experienţă în administraţie. Şi nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experienţă în administraţie decât domnul Bolojan. (...) Eu, şi dacă domnul Bolojan nu ar fi în niciun partid, tot pe el l-aş fi propus", a menţionat ea.

Elena Lasconi a adăugat că România are nevoie de profesionişti şi a subliniat că şi-ar dori "din suflet" ca Bolojan să fie prim-ministru.

"Eu mă refer aici la profesionişti. Nu mai merge cu 'Hai să-ţi dau o copie după diploma pe care am găsit-o din '80 şi ceva de Bacalaureat'. Nu merge. După '90 am avut numai şefi de promoţii prin Guvern. Şi acum pe cine avem? Nu se poate aşa ceva", consideră ea.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close