Antena 3 CNN Politică După Olteanu (PNL), şi Văcăroiu (PSD) îl atacă pe ambasadorul SUA

După Olteanu (PNL), şi Văcăroiu (PSD) îl atacă pe ambasadorul SUA

După Olteanu (PNL), şi Văcăroiu (PSD) îl atacă pe ambasadorul SUA
16 Noi 2007   •   14:32

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, împărtăşeşte aceeaşi părere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, pe subiectul Nicholas Taubman. Văcăroiu a declarat că ambasadorul Statelor Unite ale Americii nu ar avea niciun drept să se amestece în treburile interne ale României. Mai mult, Văcăroiu apreciază că oficialul american a făcut şi afirmaţii neconforme cu realitatea, când a comentat calitatea legislaţiei româneşti. Preşedintele Senatului a continuat atacul, declarând că există un cod deontologic în diplomaţie pe care trebuie să-l respecte toţi ambasadorii, indiferent cât de importantă este ţara pe care o reprezintă.

?Domnul Taubman are la dispoziţie posibilităţi legale de intervenţie. Putea veni în audienţă la cei doi preşedinţi de Camere să discute această problemă. Dacă avea un punct de vedere putea cere audienţă la preşedintele României, se putea adresa Ministerului de Externe, nu să iasă în public cu o serie de declaraţii?, a declarat Văcăroiu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, i-a dat joi o replică dură ambasadorului Statelor Unite, spunând că modul în care Nicholas Taubman a obţinut mandatul de ambasador ar putea fi calificat drept corupţie în România.

Geoană a condamnat declaraţiile lui Olteanu

Reacţia lui Nicolae Văcăroiu vine la doar o zi după ce preşedintele PSD, Mircea Geoană, condamna atacul liberalilor la adresa ambasadorului SUA în România, Nicholas Taubman. ?Este regretabil că doi tineri politicieni liberali - Bogdan Olteanu şi Adrian Cioroianu - distrug politica externă a României, construită cu multă trudă în ani şi ani de muncă şi eforturi. PNL s-a transformat într-un club de şcolari teribilişti, care fac zdrenţe relaţiile externe ale României, şi cu Uniunea Europeană şi cu Statele Unite ale Americii?, declara joi Geoană.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close